Keliolika įgulos narių kiekviename kelionės etape pasikliovė tik gamtos ženklais – vandenyno bangų judėjimu, žvaigždėmis, vėju ir paukščiais – bei savo nuojauta, kad nuplauktų 74 tūkst. kilometrų ir aplankytų 19 šalių ir paskleistų rūpinimosi Žeme žinią.

Šeštadienį tūkstančiai žmonių pasitiko į Havajus sugrįžusią dviejų korpusų kanoją. Ja plaukusi 38 metų naujokė Ka'iulani Murphy sakė, kad ši sėkminga kelionė išmokė ją vertinti senovės polineziečių jūreivystės metodus.

„Mes tikrai turėjome iš naujo išmokti, kaip mūsų protėviai buvo įvaldę šiuo dalykus“, – sakė ji.

Jos teigimu, sunkiausia kelionės metu buvo tuomet, kai dangų dengdavo debesys. Be to, reikėjo išlaikyti tinkamą greitį, kad kanoją lydėjęs laivas neatsiliktų. O labiausiai jai patiko kelionės metu valgyti pačios įgulos sugautą žuvį.

Į epinę kelionę kanoja išplaukė 2014 metais. Joje dalyvavę žmonės tikisi, kad ji paskatins kitas etnines grupes atgaivinti ir iš naujo patirti savo protėvių tradicijas.

Dabar kanojos įgula ketina aštuonis mėnesius plaukioti po Havajų salas ir aplankyti 70 bendruomenių ir 100 mokyklų, kad pasidalintų savo įspūdžiais.