Jei planuojate apsilankyti Bankoke ir ieškote įdomesnio maršruto po miestą, kodėl jums neaplankius ant vietinių monetų pavaizduotų šventyklų? Tiesa, viena jų yra Tailando šiaurėje, bet visos kitos – lengvai pasiekiamos.

10 batų moneta – Wat Arun (Temple of Dawn) šventykla


1768 metais Wat Arun šventyklą pastebėjo karalius Taksinas. Pasakojama, kad pabėgęs iš tuo metu birmiečių užimtos sostinės Ajutajos (Ayutthaya), jis prieš pat saulėtekį pasiekė šią šventyklą. Vėliau jis ją renovavo ir pavadino Aušros šventykla. Anksčiau joje buvo laikoma Smaragdinio Budos (Emerald Buddha) statula, tačiau vėliau, sostinę perkėlus į dabartinį Bankoką, statula iškeliavo į kitą upės pusę.

Darbo laikas: 08.00 – 17.30 val.

Kaina: 100 batų

5 batų moneta – Wat Benjamabophit (The Marble Temple) šventykla


Priešais Chitlada rūmus stovinti Wat Benjamobopit šventykla yra viena gražiausių visame Tailande. Daugelyje kelionių vadovų ji yra vadinama Marmuro šventykla (Marble Temple). Šioje vietoje šventykla stovėjo dar iki Ajutajos periodo, t. y., prieš įsikuriant Bankokui, todėl tiksli pastatymo data nėra žinoma. Šiuolaikinė šventyklos istorija prasidėjo 1826 metais, kai karalius Rama III aplink pastatą įkūrė gynybinę sieną, kad apsisaugotų nuo galimo puolimo iš Laoso.

Darbo laikas: 08.00 – 17.30 val.

Kaina: 20 batų

2 batų moneta – Wat Saket (Golden Mount Temple) šventykla


Wat Saket, geriau žinoma kaip Golden Mount šventykla, stovi ant nedidelio kalno ir iš tolo šviečia savo auksiniu, 58 metrų aukščio, bokštu (chedi). Šventykloje yra saugomos Budos relikvijos, todėl kiaurus metus čia plūsta daugybė piligrimų. Wat Saket šventyklos istorija skaičiuojama nuo Ajutajos periodo, o valdant karaliui Ramai I (1782 – 1809) čia buvo atlikti renovacijos darbai.

Darbo laikas: 09.00 – 17.00 val.

Kaina: 10 batų

1 bato moneta – Wat Phra Kaew (Temple of Emerald Buddha) šventykla


Wat Phra Kaew arba Temple of the Emerald Buddha yra svarbiausia šventykla visame Tailande. Ji įsikūrusi istoriniame Bankoko centre stovinčiuose Karališkuose rūmuose (Grand Palace). Joje yra saugoma Emerald Buddha statula, kuri yra pagaminta iš vientiso nefrito akmens. Ji vaizduoja medituojantį Budą, o jos sukūrimo data siekia 15 amžių.

Darbo laikas: 08.30 – 15.30 val.

Kaina: 500 batų

50 satangų moneta – Wat Phra That Doi Suthep šventykla


Tai turbūt svarbiausia šventykla Chiang Mai, kurią privalo aplankyti kiekvienas turistas. Ji stovi ant Doi Suthep kalno, kurio aukštis yra 1676 metrų virš jūros lygio. Šventykla buvo pastatyta 1383 metais ir joje buvo saugomos Budos relikvijos. Iki jos veda 290 laiptelių, kuriuos piligrimai renkasi eiti pėsčiomis. Nuo kalno viršuje esančios apžvalgos aikštelės atsiveria puikus vaizdas į Chiang Mai apylinkes.

Darbo laikas: 6.00 – 17.00 val.

Kaina: 50 batų

25 satangų moneta – Wat Phra Mahathat Woramahawihan šventykla

Ši šventykla yra laikoma aukščiausios klasės karališkąja šventykla, todėl yra vienas svarbiausių statinių Tailande. Čia 291 metais tuometinis princas Thanakuman ir karalienė Hem Chala atgabeno Budos relikvijas ir pastatė nedidelę pogodą. Vėliau čia buvo pastatyta nauja šventykla, atspindinti Šri Lankos stilistiką, kurios aukštis siekia 55,78 metrus. Viršūnė yra padengta gryno aukso sluoksniu.

Darbo laikas: 08.00 – 17.00 val.

Kaina: 30 batų