Naujasis traukinys sujungs ir Romos Fjumičino oro uostą, į kurį skraidina dauguma tarptautinių reisų, rašo „Euronews“.

Kaip iš Romos pasiekti Pompėją?

Esamas maršrutas iš Italijos sostinės į Pompėją ilgas ir sudėtingas. Norint vykti traukiniu, pirmiausia reikia pasiekti Neapolį, o iš ten važiuosite vingiuotu, tiesa, vaizdingu maršrutu „Circumvesuviana“.
Kelionės metu traukinys stos keliuose nedideliuose miesteliuose palei Neapolio įlanką, paskui pasiekia Pompėjos stotelę Scavi-Villa dei Misteri – maždaug po dviejų valandų.

Roma

Naujas greitasis traukinys iš Romos į Pompėją

Naujas greitasis traukinys kursuotų tiesiogiai tarp Romos ir Pompėjos, vykstant juo būtų išvengta dalies pakrantės maršruto Circumvesuviana. Italijos Kultūros ministerijos duomenimis, maršrutas taptų geležinkelio linijos, kuri jungia Romą su Neapoliu ir Salernu, dalimi. Planuojama pastatyti naują stotelę prie Pompėjos archeologinio komplekso.

„Vežiosime turistus tiesiai iš Romos į Pompėją“, – per televiziją teigė šalies kultūros ministras. Pasak jo, ši iniciatyva praplės prieigą prie kultūros paveldo ir paskatins turizmo plėtrą.

Pompėja

Bus tiesiamas naujas geležinkelis ir transporto mazgas greta senovės miesto, kurį 70 m. po Kristaus užliejo lava iš išsiveržusio Vezuvijaus ugnikalnio.

Per transporto mazgą keliautojai galės pasiekti ir artimiausius archeologinius paminklus Erkolane, Stabijoje ir kt.


Kada pradės kursuoti naujas traukinys Roma–Pompėja?

Naujos geležinkelio stoties statybų pradžios data dar neskelbiama. Italijos Kultūros ministerijos duomenimis, ji turėtų būti atidaryta 2024 m. pradžioje. Naujas maršrutas bus dalis projekto „Pompėjos didybė“, pradėto 2012 m. ir finansuojamo ES.


Ar naujas maršrutas turės įtakos norinčių apsilankyti Pompėjoje turistų skaičiui?

Italų laikraščio „Il Mattino“ prognozėmis, susisiekimas greituoju traukiniu iki Romos gali padidinti Pompėjos populiarumą, tad senovės miestą per dieną aplankytų nebe 20 tūkst., o 40 tūkst. turistų. Tai būtų naudinga vietos turizmo agentūroms ir viešbučiams, kita vertus, kelią nerimą mintis apie archeologinio komplekso perpildymą.

2021 m. Pompėjos valdžia įrengė susisiekimą autobusais, kurie jungia Pompėją su arti esančiais archeologijos paminklais. „Artebus“ tikslas – paskatinti keliautojus praplėsti maršrutus, kad nebūtų perkrauta Pompėja. 2022 m. senovės miestą aplankė beveik 3 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją