Garzon lagūnoje prieš kelerius metus atsirado itin įdomi konstrukcija – žiedo formos tiltas, jungiantis skirtinguose lagūnos krantuose esančias Maldonado ir Rocha valstijas.

Iš pirmo žvilgsnio toks inžinierių sprendimas atrodo labai keistai ir nepraktiškai. Regis, tradicinis tiesus tiltas šioje vietoje būtų kuo puikiausiai tikęs. Tačiau statinį projektavęs Rafael'is Vinoly turi savo, įtikinamų argumentų. Jo skaičiavimais, žiedo formos tiltas pasižymi gerokai didesniu pralaidumu, o automobiliai jame išvysto didesnį greitį. Todėl eismas Garzon lagūnos tiltu yra greitesnis.

Vienas vaizdingiausių pėsčiųjų tiltų Šveicarijoje – tai Trifto kabantis tiltas (Triftbrucke), pakibęs nuo uolos iki uolos virš Alpėse esančio ežero maždaug 100 metrų aukštyje. Anaiptol ne visi išdrįsta žengti šiuo 170 m ilgio tiltu, kurį iš esmės sudaro trys įtempti lynai, nutiesti virš Triftsee ežero. Tai ilgiausias kabantis tiltas Šveicarijos Alpėse. Kvapą gniaužiančiais vaizdais apdovanojantis tiltas buvo nutiestas 2004 m., o 2009 m. atnaujintas.

Aukso spalvos tiltas, laikomas dviejų milžiniškų akmeninių rankų, pastatytas Ba Na kalnuose, netoli Da Nango, centriniame Vietname, yra išties išskirtinis. Nenuostabu, jog pėsčiųjų tiltą netruko pamegti turistai iš viso pasaulio.

Kanados Džaspero nacionaliniame parke galima „pasivaikščioti danguje“ virš ledyno. Stiklo perdanga, pakibusi virš uolinių kalnų, atveria įspūdingą kraštovaizdį: ežerai, miškai, snieguotos viršukalnės, ledynai, kriokliai, karštosios versmės, slėniai. U formos pėsčiųjų takas yra už 30 m nuo uolų ir suteikia lankytojams galimybę žvelgti žemyn į beveik 300 m gylio tarpeklį ar žvalgytis į kalnus.

Singapūras garsėja ne tik gražiausiomis pasaulyje orchidėjomis, bet ir modernia architektūra. Dvi pakrantes jungiantis Helix tiltas nukelia į futuristinį pasaulį.
Tikima, kad tiltas miesto įlankai atneša sėkmę ir turtus, kadangi buvo statomas vadovaujantis In ir Jang filosofijos taisyklėmis.

Dengtas medinis per 200 m ilgio Koplyčios tiltas – bene labiausiai fotografuojama visos Šveicarijos įžymybė. Ir ne veltui. Koplyčios tiltas buvo nutiestas XIV a. pr. ir yra laikomas seniausiu dengtu mediniu tiltu Europoje. Tilto pastogę puošia scenas iš miestiečių ir šventųjų gyvenimo vaizduojantys 18 a. piešiniai.

Vasko da Gamos tiltas Portugalijoje, kertantis Težo upę, ir sujungiantis šalies sostinę Lisaboną su Setubalio pusiasaliu yra ilgiausias tiltas Europoje. Jis pastatytas 1998 m.

Aleksandro III tiltas tituluojamas vienu gražiausiu tiltu pasaulyje. Tai labai puošnus ir bene populiariausias Paryžiaus tiltas. Jis atidarytas prieš pat 1900-ųjų m. Pasaulinę parodą. Einant tiltu į dešinę pusę, galima pasiekti Didžiuosius ir Mažuosius rūmus.

Pontė Vekijo (it. Ponte Vecchio – „senasis tiltas“) – seniausias Europoje akmeninis uždarųjų skliautų segmentinis arkinis tiltas, esantis Florencijoje, Italijoje. Tai vienintelis per Antrąjį pasaulinį karą išlikęs tiltas Florencijoje, pastatytas 1345 m. pagal Taddeo Gaddi sumanymą.

Galerijoje rasite dar daugiau įdomiausių pasaulio tiltų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)