Jei nori, tai ir skrisk, pagalvojau, kas aš toks, kad tau nurodinėčiau, tačiau manau, tikroji tokio noro priežastis buvo ne Egipto karštis ar tos šalies senoviniai stebuklai. Ir net ne egiptiečiai vyrai, kurie yra visada pasiruošę visokeriopai aptarnauti vakarietes moteris, o kelionės kaina, kuri, kaip supratau, buvo labai patraukli. Nieko nuostabaus, kad vasarą kainos pakrenta, nedaug kas nori vykti ten kur per daug karšta, o ir Egipto situacija dabar tokia, kad šalies turizmo sektorius yra išdžiūvęs nuo turistų sausros.

Kažkada esu pasakojęs, kad blogi laikai Egipto turizmui tęsiasi jau bene dešimtmetį. Pradžioje tie laikai sugedo dėl šalyje įvykusio islamistų perversmo, vėliau virš Sinajaus pusiasalio buvo susprogdintas lėktuvas su rusų turistais ir Egiptas ilgam neteko klientų rusų. Po to koronaviruso pandemija ir galiausiai Rusija užpuolė Ukrainą. Po paskutinio įvykio Egiptas neteko bene didžiausią turistų dalį sudarančių ukrainiečių bei rusų. Gal ir nėra taip, kad neteko visai, abiejų tautų atstovai vis dar randa būdų atvykti į Egiptą, tačiau jų dalis yra nebedidelė. Dabar egiptiečiai bando persiorientuoti į vokiečių turistus. Sako, jų kiekis per šiuos metus padidėjo net 35 procentais lyginant su pernai. Taip, tų pačių vokiečių, kurių valdžia nuolankiai padlaižiauja Putinui ir iš paskutiniųjų išsisukinėja nuo ginklų Ukrainai tiekimo. Jie ir mus parduos, kai jiems bus pasiūlyta priimtina kaina. Ir blogiausia, kad ta priimtina kaina gali būti labai maža. Vokiečiais sunku pasitikėti. Dėl šių paminėtų dalykų aš ant jų pykstu, todėl apie vokiečius čia nešnekėsime. Šnekėsime apie Egiptą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)