Tokių kelionių turbūt ir nė viena agentūra negalėtų suplanuoti, o dauguma žmonių net neįsivaizduoja, kad įmanoma taip ilsėtis – su skirtingomis kultūromis Algirdas kaskart susipažįsta kaip vietinis gyventojas ar net genties narys, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Viena pastarųjų Algirdo kelionių buvo į Etiopiją, kur jis turėjo progą iš arti pamatyti, kaip gyvena 8 skirtingos gentys. Ruošdamasis į šią kelionę, keliautojas ieškojo įdomiausių genčių, kurios gyventų pagal mums nesuvokiamus papročius. Kadangi visos jos savo gyvenimus kuria toliau nuo civilizacijos, pas juos retai kas užklysta, genčių gyvenviečių teko ieškoti net žemėlapiuose.

„Viena labiausiai mane sukrėtusių tradicijų – viena gentis tiki, kad nesantuokinis vaikas arba dvyniai atneša didelę nelaimę. Tuomet jie vaikui užkemša moliu burną arba palieka kažkur myriop“, – šį pirmadienio vakarą „Nuo...iki…“ laidoje pasakos ir iš arti afrikiečių gyvenimą rodys Algirdas Morkūnas.

Yra ir tokių genčių, pas kuriuos atvykus nepasiruošus ir netinkamu laiku, tai gali kainuoti tavo gyvybę. Pas vieną tokių Algirdas turėjo keliauti su kareiviu ir automatu rankose – genties vyrai kiekvieną dieną leidžia gerdami alkoholį, todėl juos lankyti reikia ryte, kai jie dar nebūna apsvaigę.

Dar viena gentis, kurioje lankėsi Algirdas, vadinosi hemar – čia vyrai vedyboms ruošiami itin žiauriais būdais. Iš pradžių vaikinas savo vyriškumą turi įrodyti keturis kartus nuogas perbėgdamas per 10 šalia viena kitos sustatytų karvių. O tada ši dvi dienas trunkanti kaimo šventė baigiasi nesuvokiama ceremonija – vyrai savo moteris nuplaka su rykštėmis.

Algirdui teko svečiuotis ir pas netoli Indonezijos esančių Papua salų gentis. Leisdamas laiką pas vieną šeimą, jis sužinojo, kad jie – buvę kanibalai.

„Čia visą dieną vaikščiojau su mama ir dviem nepilnametėmis jos dukromis, kurios labai man šypsojosi. Vakare šeimininkas man į žmonas pasiūlė savo dukrą už keturias dideles kiaules, kurių vertė apie 2000 eurų. Aš pasakiau, kad jau turiu žmoną. Tačiau jis atsakė, kad čia problemos nėra - ir jis turi dvi žmonas“, – pasakojo Algirdas.

Kaip iš arti atrodo įspūdingiausių Etiopijos genčių gyvenimas, kodėl Algirdą moteris buvo užsipuolusi su rykšte ir kaip pačiam susiplanuoti tokią kelionę – šį pirmadienio vakarą, 20 val., laidoje „Nuo...iki…“ per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)