Šis apdovanojimas skiriamas apklausus milijonus keleivių ir yra prestižiškiausias iš kasmetinių „Skytrax“ pasaulio oro uostų apdovanojimų, kurie dar vadinami „aviacijos pramonės Oskarais“.

Pastaruosius šešerius metus pirmąją vietą geriausių pasaulio oro uostų sąraše Changi oro uostui užtikrina ilgas paslaugų sąrašas. Šiame oro uoste yra daugiau kaip 20 poilsio zonų, kuriomis dažnai skraidantys žmonės ir tokių prestižinių kreditinių kortelių kaip „American Express Platinum“ savininkai gali naudotis visą parą.

Keleiviai Changi oro uoste viename iš dviejų visą parą veikiančių kino teatro salių nemokamai gali žiūrėti naujausius kino filmus, pasinerti į baseiną, įrengtą ant stogo, ar atsipalaiduoti oro uosto saulėgrąžų lauke.

Kaip ir didžiojoje dalyje Singapūro, ypač šio miesto Marina Bay rajone, kuriame įrengtas iš karto atpažįstamas „Marina Bay Sands Hotel“ milžiniškas baseinas ir aplinkiniai prekybos kompleksai, Changi oro uoste verslas yra suderintas su malonumais. Kas sakė, kad oro uostas turi sietis tik su darbu, o ne pramogomis?

Tačiau šis įspūdingas oro uostas, kaip jis atrodo šiandien, atspindi tik paviršių to, ką Changi yra užsibrėžęs pasiekti: jis trokšta tapti ne tik efektyviausiu, bet ir gražiausiu pasaulio oro uostu.

2019 metais turi būti atverta oro uosto dalis „Jewel Changi“ („Changi brangakmenis“) – mišrios paskirties, unikalus statinys Changi komplekso viduje. „Jewel“ statybos kainuos daugiau kaip 1 mlrd. dolerių ir jame įsikurs 300 maitinimo bei prekybos vietų. Šis oro uosto statinys bus dešimties aukštų, o grindų plotas sieks 133 tūkst. kvadratinių metrų.

Singapūro Changi oro uostas

„Sky Net“ kels keleivius į 24 m aukštį virš žaliuojančio, išpuoselėto „Jewel“ komplekso. Apačioje aplink „Jewel“ vinguriuos gyvatvorių labirintai, o pasimesti žalumoje vilios veidrodžių labirintas. Visoje „Jewel“ dalyje bus įrengta daug apžvalgos platformų ir čiuožyklų: taigi naujoji vieta bus dar patrauklesnė ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Neribotų ambicijų mieste tikrieji Singapūro vizijos mastai išryškės nuo pat pirmųjų akimirkų, kai tik atvyksite.

„Skytrax“ paskelbė ir virtinę kitų apdovanojimų, įskaitant už švariausią oro uostą pasaulyje ir geriausią oro uosto viešbutį.

Singapūro Changi oro uostas

Štai geriausių pasaulio oro uostų dešimtukas:

1. Singapūro oro uostas (SIN);
2. Seulo oro uostas, Pietų Korėja (ICN);
3. Tokijo Hanedos oro uostas, Japonija (HND);
4. Honkongo oro uostas (HKG);
5. Dohos oro uostas, Kataras (DOH);
6. Miuncheno oro uostas, Vokietija (MUC);
7. Nagojos oro uostas, Japonija (NGO);
8. Londono Hytrou oro uostas, Didžioji Britanija (LHR);
9. Ciūricho oro uostas, Šveicarija (ZRH);
10. Frankfurto oro uostas, Vokietija (FRA).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)