Lenos stulpų nacionalinis parkas Jakutijoje driekiasi net 40 km palei Lenos upės krantus. Draustinio teritorijoje – tūkstančiai stūksančių uolų, kurių aukštis – iki 100 m. Tarp uolų – gilios, apvalios daubos, dalinai užbertos uolienų nuolaužomis. Parko plotas – 1358 ha.

Metinės oro temperatūros skirtumas Jakutijoje – 100 laipsnių. Dėl to palei Lenos upės krantus ir susiformavo toks neįprastas reljefas iš smailių klintingų uolų, kurios panašios į akmens bokštus. 2012 m. Lenos stulpų nacionalinį parką įtraukė į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Patarimai

Ekskursiją į Lenos stulpų nacionalinį parką galima įsigyti bet kurioje Jakutijos kelionių agentūroje. Maršrutas gan populiarus net tarp vietos gyventojų. Vienos, dviejų ar kelių dienų kelionės metu lipama į Lenos stulpus kartu su gidu (maršruto ilgis – apie 4 km), į kelionės kainą būna įtrauktas maitinimas ir nakvynė turistinėje bazėje (jei kelionė trunka ilgiau nei dieną).

Dažnai į ekskursijas būna įtrauktos ir kitos regiono garsenybės – senovės žmonių gyventos vietos prie Diring-Juriach upelio, miško bizonų veisykla ir smėlio kopos Tukulan. Vasarą galima plaukti Buotamos ir Siniaja upėmis.

Patartina vilkėti patogius, judesių nevaržančius drabužius, avėti batus neslidžiais padais.
Imamas ekologinis mokestis – 200–250 rublių (3–3,5 euro), ekskursija, nakvynė bazėje kainuoja papildomai. Daugiau informacijos rasite parko interneto svetainėje.

Beje, nakvojant turistinėje bazėje, iš jos draudžiama išeiti be leidimo, o po 23 val. draudžiama triukšmauti, kad neišgąsdintumėte laukinių gyvūnų.

Kaip nuvykti

Vasarą Lenos stulpų nacionalinį parką galima pasiekti garlaiviu, motorinėmis valtimis ir kateriais, o žiemą – automobiliais ir sniegaeigiais (atstumas iki Jakutsko – 220 km).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)