Blarnio akmuo Korke (Airija)

Kaip sakoma, kai kurie žmonės patys susikuria sėkmę. Tad siūlome nuvykti į Korką gražiojoje Airijoje ir pabučiuoti Blarnio akmenį. Pasak legendos, lūpomis prisilietus prie šio kalkakmenio, įgysite gebėjimą įtikinti kitus. Netikite? Legendinis ministras pirmininkas seras Winstonas Churchillis ir „Rolling Stones“ lyderis Mickas Jaggeris tai padarė (ir padarė tai gana gerai…).

Abrahamo Lincolno statula Springfilde (Ilinojaus valstija)

Ilinojaus valstijos mieste Sprinfilde stovi statula vienam žinomiausių JAV prezidentų Abrahamui Lincolnui. Kasmet čia apsilanko apie 200 tūkstančių žmonių, kurie dėl sėkmės… patrina jo nosį. Dėl šios priežasties garbiojo prezidento nosis bėgant metams ėmė iš tolo blizgėti. Nesame tikri, ar prezidentą, kuris buvo nužudytas, galima laikyti sėkmės talismanu, tačiau panašu, kad žmonės tuo tiki! Tad aplankykite Ilinojų, patrinkite prezidento nosį ir patys patikrinsite.

Abrahamo Lincolno statula Springfilde


Trevio fontanas Romoje (Italija)

Jums nesiseka meilėje? Tuomet kita jūsų aplankyta vieta turėtų tapti Trevio fontanas Italijos sostinėje. Pasak pirminės legendos, įmetus vos vieną monetą į šį fontaną gera sveikata bus garantuota. Tačiau bėgant amžiams pageidavimų sąrašas ilgėjo: įmesk vieną monetą, kad grįžtum į Amžinąjį miestą; dvi – kad sutiktum savo gyvenimo laimę; tris – kad su ja susituoktum. Apklausos šia tema niekas neatliko, tačiau prie Trevio fontano kas vakarą susižada po dvi ar tris poras, tad tiesos tame, matyt, yra.
Trevio fontanas Romoje

Džiuljetos statula Veronoje (Italija)

Žavingame romantiškame kieme gražiojoje Veronoje stovi statula Williamo Shakespeare’o garsiausiai romantinei herojei Džiuljetai. Visi čia apsilankę turistai tradiciškai liečia dešinę jos krūtinės pusę, nes tikima, kad tai atneš sėkmę. Tai, ko gero, pats nepadoriausias pavyzdys pasaulinėje sėkmę nešančių vietų paieškoje… Išbandykite patys ir pažiūrėkite, ar pavyks tai padaryti neišraudus.

Džiuljetos statula Veronoje

Huverio užtvarkos angelai (Nevados valstija)

Pora devynių metrų aukščio angelų puošia milžinišką Huverio užtvanką prie Kolorado upės Nevados valstijoje (JAV). Tai art deco stiliaus skulptūros, būdingos ketvirtam praėjusio amžiaus dešimtmečiui (būtent tada ir buvo pastatyta Huverio užtvanka). Sakoma, kad angelų pėdų paglostymas atneša sėkmę. Kiekvienam angelui pagaminti prireikė keturių tonų bronzos, o jų pirštai po tūkstančių rankų prisilietimų dabar švyti it auksas. Belieka tikėtis, kad lietusiems tai tikrai atnešė sėkmę.

Huverio užtvarkos angelai

Paršelis Florencijoje (Italija)

Kai būsite Italijos mieste Florencijoje, užsukite į Naujojo turgaus aikštę (it. Piazza del Mercato Nuovo), kur jus pasitiks skulptūra „Il Porcellino“ (it. paršelis). Šią didelę bronzinę šerno skulptūrą sukūrė XVII amžiaus skulptorius Pietro Tacca. Įkiškite monetą tarp šerno nasrų ir jeigu ji per groteles įkris į fontaną, jūsų noras būtinai išsipildys. Tačiau nerimauti neverta: pakanka paliesti šerno snukį, kad grįžtumėte į šį puikų miestą. Patikėkite, kai kartą apsilankysite Florencijoje, noras čia grįžti tikrai atsiras.

Paršelis Florencijoje

Verkiančios kolonos Sofijos sobore Stambule (Turkija)

Užburiantis Sofijos soboras – iš pradžių tai buvo graikų ortodoksų bazilika, vėliau mečetė – dabar yra vienas garsiausių muziejų pasaulyje. Pasak legendos, pastato kolonose per skyles sunkiasi šventas vanduo. Įkiškite nykštį į vidų, sugalvokite norą, ir jeigu pirštą ištraukus jis bus drėgnas, tas noras būtinai išsipildys. Tikite tuo ar ne, tačiau vien užeiti į šį pasakišką pastatą – stebuklinga ir jaudinanti patirtis.

Gražusis fontanas Nuremberge (Vokietija)

Aplankykite Vokietijos miesto Nurembergo turgaus aikštę ir iškart pamatysite „Schӧner Brunnen“ (vok. Gražusis fontanas) fontaną, kurio aukštis siekia devyniolika metrų. Kas jums galbūt nekris į akis, tai nedidelis auksinis žiedas ant fontano metalinio apvado. Pasak vietinio mito, jeigu apsuksite šį žiedą tris kartus, jūsų noras būtinai išsipildys. Kodėl neišbandžius ir neįsitikinus, ar tai tiesa?

Gražusis fontanas Nuremberge

Gerovės fontanas prekybos centre „Suntec City“ Singapūre

Užsukite į šiuolaikinį prekybos centrą „Suntec City“ Singapūre ir pamatykite įspūdingąjį Gerovės fontaną. Tai vienas didžiausių fontanų pasaulyje. Teigiamos energijos perpildyti lankytojai gali liesti jo vandenį (taip sugerdami sėkmę) dieną arba žavėtis šokančiomis jo spalvomis naktį. Bet kokiu atveju, tai yra nepamirštamas vaizdas.

Gerovės fontanas prekybos centre „Suntec City“ Singapūre

Laimingiausias pasaulio žmogus Petrinijoje (Kroatija)

Šis miestas Kroatijoje yra Frano Selako, ko gero, laimingiausio žmogaus planetoje, namai. Jis ne tik tvirtina likęs gyvas per automobilių avarijas, lėktuvo ir traukinio katastrofas, bet dar ir laimėjo loterijoje. Žinoma, visa tai gali būti sutapimas, tačiau vis tiek verta čia apsilankyti. Kas žino, gal išties sėkmė tvyro Petrinijos ore?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)