Džaipuro karališkoji šeima ryžosi išnuomoti kambarį jai priklausančiuose ypač puošniuose 300 metų senumo miesto rūmuose. Norint parai jame apsistoti, teks nepagailėti 7 983 dolerių (7 253 eurų).

Karališkosios šeimos rezidencija buvo pastatyta 1727-aisiais, maharadžos Sawai Jai Singho II – Džaipuro miesto įkūrėjo – iniciatyva. Joje ir dabar gyvena karališkoji miesto šeima. Tarp garbingų rūmų svečių būta tokių įžymybių kaip princesė Diana, Oprah Winfrey, Billas Clintonas ir Jackie Kennedy.

Nuo lapkričio 23-iosios privačios rūmų patalpos, lig šiol prieinamos vien tik didikams ir ypatingiems jų svečiams, atvers duris ir „Airbnb“ klientams.

Prabangiuose Gudliya apartamentuose yra ne tik įprastos patalpos – poilsio kambarys, virtuvė, miegamasis ir vonia, bet ir privatus, uždaras baseinas. Karališkosios rezidencijos svečiams patarnaus asmeninis liokajus.

Karališki apartamentai Džaipure

Dabartinis rezidencijos šeimininkas – 21-ų metų Džaipuro monarchas maharadža Padmanabhas Singhas. Nors šiuolaikinė Indija – demokratinė respublika, karališkoji šeima lig šiolei užima svarbią vietą turtingoje regiono istorijoje ir tradicijose.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad mano šeima tapo „Airbnb“ partnere. Dabar pasigėrėti Radžastano didybe galės iš įvairių pasaulio vietų atvykstantys turistai, – sakė maharadža Padmanabhas Singhas. – Kai pačiam keliaujant tenka naudotis „Airbnb“ paslaugomis, jaučiuosi taip, tarytum būčiau laukiamas kiekviename mieste, nesvarbu, kokios kultūros žmonės jame gyventų. Esu labai patenkintas, kad dar daugiau žmonių galės patirti ypatingą indų svetingumą.“

Karališki apartamentai Džaipure

Oro uoste nusileidę karališkosios rezidencijos svečiai į miesto rūmus bus nuvežti šoferio vairuojamu automobiliu. Rūmuose juos pasitiks ir iki apartamentų palydės privatus liokajus.

Apartamentus išsinuomojusiems asmenims bus suteikta galimybė iš arti pažvelgti į karališkosios šeimos ir Džaipuro miesto paveldą bei tradicijas.

Kuris nors aptarnaujančio personalo narys aprodys svečiams įspūdingą komplekso architektūrą, meno dirbinius, sienų dekorą. Lydimi liokajaus svečiai galės susipažinti su miestu: apsilankyti parduotuvėse, muziejuose, prisijungti prie ekskursijų.

Pasivaišinti autentiškais Radžastano patiekalais svečiai galės gėrėdamiesi nuostabiais nuo terasos atsiveriančiais vaizdais ir stebėdami sode vaikštinėjančius povus. Gurmaniški pusryčiai ir pietūs bus patiekti tiesiog rūmuose veikiančiame restorane „Baradari“.

Karališki apartamentai Džaipure

Rausvuoju miestu vadinamas Džaipuras yra Radžastano valstijos sostinė. Jis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo objektų sąrašą. Miestas garsėja dailia, simetriškų proporcijų architektūra, terakotos sienomis ir vyraujančiomis blankiai rausva bei raudonai ruda spalvomis.

„Airbnb“ informuoja, kad nuomojant apartamentus gaunamos pajamos bus perduotos į princesės Diya Kumari fondą – ne pelno organizaciją, kurios misija – rūpintis nevisateisėmis, beturtėmis Radžastano bendruomenėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt