Neaišku, kur šį atostogų sezoną galėsime nuskristi, – akivaizdu, kad daug populiarių kurortų ir didmiesčių bus užsidarę ir atsiriboję nuo turistų. Tad, žurnalistas Orijus Gasanovas spėja, kad šią vasarą itin populiarios bus arti Lietuvos esančios šalys, pavyzdžiui Lenkija. Bet ką ten veikti, kur eiti, ką valgyti – apie tai mūsų šalies žmonės žino nedaug.

Jeigu dar niekada nesilankėte Varšuvoje – gali būti, kad šis miestas jus maloniai pradžiugins. Daug lietuvių nustemba, kad čia, kaip kokiame Londone – daug dangoraižių. O taip yra todėl, kad būtent Lenkijos sostinėje įsikuria didelių, solidžių kompanijų atstovybės skirtos rytų Europos regionui. Ko tik čia nepamatysi. Garsiausių pasaulio bankų atstovybės, elektronikos gamintojų filialai, populiariųjų maisto produktų atstovai ir t.t.

„Kelionės metu pasistengiau padaryti išsamią apžvalgą – į vieną siužetą viskas net ir netilpo, tad, bus net dvi nuotykių Varšuvoje laidos“, – intriguoja Orijus. Pirmiausia, jį nustebino šio miesto viešbučių pasiūla ir kainos – pasirodo, jos ženkliai mažesnės nei dideliuose Lietuvos miestuose.

Šiuose dangoraižiuose įsikuria ir visame pasaulyje žinomų, prabangių tinklų viešbučiai. Kiekvienais metais atsidaro vis įspūdingesni ir įdomesni, todėl kai keliausite čia – neskubėkite rezervuotis bet ko, rinkitės originalų variantą. Beje, kainos Varšuvos viešbučiuose tikrai nesikandžioja. Net palyginus su Vilniumi, čia nakvynė yra pigesnė.

„Už 50-60 eurų gali apsigyventi penkių žvaigždučių apartamentuose. Čia ypatingai didelis prabangių viešbučių pasirinkimas, viename jų ir apsigyvenau. Tai vieta, kurią labai pamėgo lietuviai. Girdėjau, kad daug kas ten vyksta tam, kad galėtų pavaidinti milijonierius. Buvo įdomu visą tai pamatyti savo akimis“, – pasakoja laidos „Orijaus kelionės“ vedėjas, apsistojęs legendiniame „Intercontinental Warszawa“ viešbutyje.

Pasirodo, jokio kito viešbučio keliautojai iš Lietuvos taip negiria, kaip šio. Nors jis tikrai nėra pigiausias ir yra vienas seniausių tokio dydžio pastatų mieste. Viešbutis buvo atidarytas net prieš septyniolika metų – 2003-iais.

„Interneto forumuose skaičiau, kad keliautojai iš Lietuvos čia taip mylimi, kad juos net pasitinka ypatingai. Deja, aš to nepajaučiau, nei kavos pasiūlė, nei šampano. Tiesiog eilinė registracija, kaip ir visur pasaulyje. Na, gal mano registratorė nebuvo nusiteikusi daryti ypatingo šou“, – pasakoja Orijus.

Kaip atrodo prabangieji apartamentai ir ar tikrai jie verti savo kainos – žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)