Savo „TikTok“ kanalo vaizdo įraše 29 metų Barbė Bek iš Argentinos, dirbanti skrydžių palydove oro linijų bendrovėje „La Azafata“, pasakojo apie baudas viename romantiškiausių pasaulio miestų, rašo „Daily Mail“.

„Ar žinojote, kad Venecijoje už tai galite būti nubausti... Kanaluose draudžiama nardyti ir plaukioti. Bauda – 350 eurų. Draudžiama sėdėti ant grindų, laiptų, paminklų ar prie kanalų. Bauda nuo 100 iki 200 eurų. Sėdėkite tik ant suoliukų. Draudžiama numesti šiukšlę gatvėje. Bauda: 350 eurų. Draudžiama maitinti balandžius. Bauda: nuo 25 iki 500 eurų. Draudžiama važinėti dviračiu ar riedučiais. Bauda 100 eurų", – sakė ji.


Jos vaizdo įrašas apie baudas Venecijoje tapo labai populiarus ir sulaukė daugiau nei 7,4 mln. peržiūrų ir apie 565 000 „patinka“ paspaudimų. Komentuodami Barbės vaizdo įrašą daugelis žmonių šaipėsi iš Venecijos draudimų: „Kam ten važiuoti, jei viskas uždrausta?!“, „Žiūrėti į dangų kainuoja 100 eurų“, „Viskas uždrausta. Štai ir viskas, nebenoriu ten vykti“ ir t. t.

Tačiau buvo ir tokių, kurie pasisakė už tokius draudimus ir baudas: „Tai teisinga. Tai reiškia, kad valdžia gerbia miestą ir rūpinasi jo išsaugojimu", – komentavo vienas vartotojas.

Draudimų rekordininkė

Dar prieš pandemiją smarkiai išaugus į Europą atvykstančių turistų skaičiui, labiausiai lankomos valstybės ir miestai ieškojo būdų, kaip sumažinti keliautojų srautus ir jų daromą žalą.

Jau tuomet draudimų rekordininke buvo laikoma Venecija. Šis Italijos miestas jau seniai kenčia nuo žalingų turizmo pasekmių, o miesto gyventojus ypač piktina netinkamas keliautojų elgesys. Jau prieš porą metų buvo Venecijoje buvo įvestos kelios neįprastos taisyklės turistams, kurios galioja iki šiol. Pavyzdžiui, yra draudžiama vaikščioti be viršutinės aprangos dalies arba tik su maudymosi kostiumėliu.

Taip pat – piknikauti istoriniame miesto centre, sėdėti ant paminklų ir kai kurių žymiausių tiltų laiptų. Pamirškite ir apie maudymąsi fontanuose ar kanaluose. Nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro taip pat draudžiama gatvėse vartoti alkoholinius gėrimus, o bernvakariai, mergvakariai ir kiti grupiniai vakarėliai gatvėse leidžiami tik dienos metu bei savaitgaliais.

Į Šv. Morkaus aikštę populiariausiomis valandomis norintys patekti lankytojai turi registruotis iš anksto. Be to, už maudynes ir užkandžiavimą garsiuosiuose miesto kanaluose turistams skiriamos 500 eurų baudos.

Kasmet Venecijoje apsilanko apie 30 mln. turistų, nors mokslininkai yra apskaičiavę, jog kasmet po porą milimetrų grimztantis miestas gali priimti dešimčia milijonų mažiau žmonių. Miesto valdžia jaudinasi, kad masinis turizmas kelia grėsmę gamtai, architektūriniams paminklams, didėja tarša, kyla nekilnojamojo turto kainos, iš kai kurių vietovių išsikelia vietiniai gyventojai ir taip nyksta autentika.

 Venecija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją