Taigi, drąsiai planuokite kelionę į Latviją ir jokiu būdu neaplenkite bent kelių išties puikių visos šeimos pramogoms skirtų vietų.

Tervetės gamtos parkas

Trevetėje įkurto gamtos parko lankytojus kaipmat užburs čia tvyranti pasakų magija. Jie žengs takais, prie kurių lūkuriuoja daugelio pamėgtos latvių rašytojos Annos Brigaderės pjesių personažai: Nykštukas, Miško karalius su visa svita ir begalė kitų.

Užvis nuostabiausia, kad parkas įkurtas miške, tad po jį klaidžiojant pavyksta iki valiai pabūti gamtoje.

Tie, kuriuos domina aktyvesnės, šiokios tokios drąsos reikalaujančios pramogos, tikrai įvertins Trevetės gamtos parke įrengtą kliūčių ruožą, mat norint jį įveikti teks pasikarstyti po medžius.

Rygos zoologijos sodas

Rygos zoologijos sodas tikrai patenka į labiausiai šeimų mėgstamų vietų topus.

Čia lankantis galima pamatyti daugiau nei 400 skirtingų rūšių paukščių ir gyvūnų iš įvairių pasaulio kampelių.

Zoologijos sodas įsikūręs ramioje miškingoje vietovėje prie Kyšezero ežero, todėl jame atsidūrus akimirksniu pamirštamas Latvijos sostinės centro šurmulys. Vis dėlto iki miesto – tikrai ne toli: norint iš Rygos centro patekti į zoologijos sodą, reikia šiek tiek pavažiuoti tramvajumi.

„Livu“ vandens parkas

„Livu“ vandens parkas yra vienas iš didžiausių tokio tipo parkų šiaurinėje Europoje. Vaikų ir jų tėvų čia laukia įvairiausios pramogos: vandens kalneliai, baseinai, saunos, SPA zonos, taip pat atvira erdvė su vaizdu į Liepulės upę. Bene didžiausia vandens parko atrakcija – „Tornado“ čiuožynė. Tai trečias pagal dydį tokio tipo atrakcionas pasaulyje!

Pramogų parkas „AB park“

„AB park“ – tai teminis pramogų parkas, kurio pavadinime esančias raides A ir B reikėtų iššifruoti kaip žodžių junginį „avarijų brigada“, o kaip tik taip vadinasi vienas latviškas vaikams skirtas animacinis filmas. Būtent jam skirta viena pramogų parko zona.

Parke taip pat yra dinozaurų takas, čiuožimo trasa, kliūčių ruožas, lėlių paroda, velomobilių trasa, vandens katamaranai ir dar daugybė smagių atrakcionų. Patikėkite, čia tikrai nesunku prarasti laiko nuovoką.

Parkas „Tarzanas“

Siguldos nuotykių ir pramogų parkas „Tarzanas“ yra vienas iš didžiausių lauke įrengtų tokio tipo parkų Baltijos šalyse.

Parko lankytojams siūloma įveikti aukštai medžiuose įrengtą šimto kliūčių trasą, gauti adrenalino pliūpsnį užsėdus ant 40 kilometrų per valandą greičių skriejančių rogučių, pašaudyti iš lanko, pakilti alpinizmo siena ir išmėginti begalę kitų čia pat įrengtų atrakcionų.

Pramogų parkas „Tarzanas“ įkurtas ant nuostabaus grožio Gaujos upės kranto.

Safario parkas „More“

Būtinai aplankykite Bembio giminaičius, tiksliau – nuvykite į safario parką „More“. Žingsniuodami pusantro kilometro ilgio taku galėsite iš arti pasigėrėti elniais ir netgi juos pašerti. Iš viso parke gyvena maždaug 400 šių nuostabių sutvėrimų.

„Vienkoči“ parkas

„Vienkoči“ parke jūsų laukia gausi iš medžio išskaptuotų skulptūrų ir kitokių objektų kolekcija, eksponuojama Gaujos nacionalinio parko priegloboje. Galėsite ramiai sau vaikštinėti miško takais ir į valias gėrėtis medžio dirbiniais. Lankytojai kviečiami ir į dirbtuves, kad savomis akimis galėtų pamatyti, kaip gimsta stebuklai.

Muziejus „Miunhauzeno pasaulis“

„Miunhauzeno pasaulyje“ galėsite prisidaryti begalę „Instagram“ vertų kadrų: nusifotografuoti su tikroviško dydžio vaškinėmis skulptūromis, surengti fotosesiją apsivilkę kokius nors senus laikus menančius drabužius ir t. t. Muziejus siūlo susipažinti su įspūdingų nuotykių kupinu barono Miunhauzeno ir jo žmonos Jakobinos gyvenimu, taip pat sužinoti begalę apie juos sklandančių legendų.

Muziejaus lankytojai kviečiami pasivaikščioti miško takais, na, o vaikams siūloma pabuvoti didžiausiame Baltijos šalyse mediniame atrakcionų laive.

Liepojos olimpinis centras

Liepojos olimpiniame centre įrengtas pats moderniausias vakarinėje Latvijos dalyje plaukimo baseinas ir SPA zona. Čia galima pasimėgauti vandens masažu, pasilepinti sūkurinėje vonioje, apsilankyti trijų tipų saunose. Vaikai kviečiami į specialiai jiems skirtą pramogų zoną, du plaukimo baseinus ir kt.

Laumių gamtos parkas

Vaikštantis pažintiniais takais Latvijos vakaruose pavyksta papildyti žinių apie laukinę gamtą bagažą. Kiekvienas takas turi temą: einant vienu, sužinosite šį tą apie bites, kitu – apie paukščiu, trečiu – apie augalus, o ketvirtu – apie mišką.

Parko lankytojai gali išsinuomoti dviračius, o žiemą – paslidinėti.

Ventspilis

Ventspilis garsėja kaip labiausiai šeimoms draugiškas Latvijos miestas. Didžiausi jo traukos objektai – Ventspilio vandens pramogų parkas, kuriame smagu vasarą, Ventspilio pramogų parkas su kliūčių ruožu, taip pat nuotaikingas edukacinis centras „Kurzeme Demo Centre“, kuriame mokslas tarsi atgyja.

Ventspilio svečiai kviečiami atsipūsti į Mėlynos vėliavos paplūdimį arba tiesiog pasivaikščioti po vaizdingą senamiestį.

Poilsio bazė „Valguma Pasaule“

Pavaikštinėkite basi po akmenukus, samanas, smėlį. Pajuskite dar kokią nors labiau neįprastą tekstūrą. Jei leisitės poilsiavietėje „Valguma Pasaule“ įrengtu basakojų taku, tikrai turėsite galimybę puikiai pasimasažuoti pėdas. Kad visiškai nuslūgtų stresas ir pasimirštų neramios mintys, paklaidžiokite po meditacijai nuteikiantį labirintą.

Lėlių muziejus Preiliouse

Preiliuose įkurtoje lėlių galerijoje savo namus atrado daugiau nei 300 įvairiausių lėlių. Ekspozicijoje puikuojasi menininkės Vladlenos sukurti angeliukai, burtininkai, princesės, raganos, kiti pasakų personažai, taip pat gerai žinomų žmonių antrininkai.

Susipažinę su lėlėmis muziejaus lankytojai gali patys pasimatuoti įvairius kostiumus.

Pojūčių parkas

Vaikščiojimas basomis – tikra atgaiva pavargusioms kojoms, tačiau jeigu jus domina aktyvus poilsis, žinoma, galite rinktis kliūčių ruožą medžiuose. Ir viena, ir kita tikrai rasite prie Gaujos įrengtame Pojūčių parke. Adrenalino mėgėjams neabejotinai patiks skrydis lynu, ištiestu virš pačios ilgiausios Latvijos upės, kurios grožis įkvėpė ne vieną dainų kūrėją.

Dzintarų miško parkas

Nuo paplūdimio ar bet kurio kito dėmesio verto Jūrmalos objekto iki Dzintarų miško parko galima nueiti per kelias minutes. Parke įrengta daugybė žaidimo aikštelių, pasivaikščiojimui ir pasivažinėjimui riedučiais skirtų takų. Čia tikrai ras ką veikti riedlenčių ir krepšinio mėgėjai, o žiemą – užkietėję slidininkai. Viena iš didžiausių parko atrakcijų – apžvalgos bokštas, nuo kurio matyti Baltijos jūra plaukiantys laivai ir Rygos miesto kontūrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)