– Esate rašiusi, kad jūsų svajonė – su Ananase apkeliauti pasaulį. Apie šią kelionę esate kalbėję ne kartą, kodėl ją įgyvendinti nusprendėte būtent dabar?

– Labai ilgai tai atidėliojome ir vis kalbėdavome, kad reikia palaukti – kol geriau pasiruošime, turėsime daugiau pinigų, bus geresnis laikas ir vis surasdavome milijonus priežasčių, kodėl dabar geriau to nedaryti. Tada atėjo pandemija, viskas sustojo ir supratome, kad rytojaus gali ir nebūti – neatsiras geresnis laikas, niekas nenuties mums raudono kilimo link tos kelionės, jei patys nieko nedarysime ir tik sėdėsime bei lauksime. Todėl nusprendėme, kad metas bent jau pabandyti, po žingsnelį.

– Kokius daiktus dėl kelionės pardavėte?

– Kol kas tik šūsnį drabužių ir automobilį. Namus tik atlaisviname ir tikriausiai bandysime nuomoti. Gal kelionės eigoje sugalvosime ir namų atsikratyti – nežinome, bet kol kas reikalai tokie. Nusprendėme su savimi vežtis kuo mažiau daiktų, o tais, kurie mūsų laukdami rinktų dulkes rūsy, irgi atsikratyti. Taip prisidėsime kažkiek pinigų prie kelionės, ir vietos galvose bei kuprinėse atlaisvinsime.

– Kokius daiktus vešitės su savimi?

– Kompiuterius, su kuriais dirbame, įrangą turiniui filmuoti ir piniginę – daugiau viską kažkaip pakeliui.

– Kiek laiko truko kelionės planavimas?

– Iš tikrųjų tai vieną vakarą – kalbėjome ir nusprendėme, kad viskas, važiuojame. Automobilį pardavėme gal per tris dienas, tai priėmėme kaip Visatos ženklą, kad einame tinkama linkme.

– Kalbant apie pačią kelionę – Europa ne Tailandas ir pigiai prasisukti tikriausiai bus sudėtinga. Kokį biudžetą esate numatę?

– Neturime nusimatę kažkokio konkretaus, nes keliaujame ne iš santaupų, o iš algų: kelionės metu dirbti nesustosime. Šiaip kažkaip norėtųsi tilpti panašiai, kaip ir Lietuvoje gyvenant – iki poros tūkstančių eurų per mėnesį.

– Kur labiau koncentruositės – į sostines, ar į pakraščius?

– Įvairiai. Tikslas – ne apvažinėti lankytinus objektus, o pažinti vietinį gyvenimo ritmą. Tad, manau, visokių savaičių bus, bet kadangi mes labiau gamtos vaikai, įtariu, kad daugiau laiko praleisime pakraščiuose.

– Ar yra kažkas, ką tikitės pamatyti ar aplankyti kiekvienoje šalyje, ar bendrai iš visos kelionės?

– Neturime susidarę lankytinų objektų sąrašo, bet visada galvose turime „patyrimų sąrašą“ – norime pajausti gamtą, pakalbinti vietinius gyventojus ir tiesiog pasidžiaugti lėtu gyvenimu.


– Esate apkeliavusi apie 60 valstybių, tad ar dar likę Europos šalių, kuriose lankysitės pirmą kartą?

– Taip! Yra keletas, o labiausiai laukiame apsilankymo Albanijoje.

– Kaip su būsto nuoma, keliaujant su gyvūnais – ar nekyla sunkumų ieškant gyvenamosios vietos?

– Nelabai. Dabar, manau, toks metas, kai su gyvūnais yra itin lengva keliauti. Vis daugiau vietų gyvūnus priima be jokių papildomų mokesčių, tai pats metas tuo pasinaudoti.

– Kaip manai, ar svajonę apkeliauti pasaulį pavyktų taip lengvai realizuoti, jei nebūtum influencerė ir tavęs nesektų dešimtys tūkstančių žmonių?

– Žinoma. Gyvenimo rodymas socialiniuose tinkluose tam yra visiškai nereikalingas. Taip keliauja tūkstančiai žmonių, neturėdami jokių socialinių tinklų ir jie apie tai net galvos nesuka. Kaip tik sakyčiau – taip gal net smagiau, nes tada visą kelionę turi tik sau.

Pirmieji kelionės aplink pasaulį metai bus skirti gyvenimui Europoje, o kasdienybės akimirkomis sutuoktiniai žada dalintis socialiniuose tinkluose: „Instagram“ bei „TikTok“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)