Turkija: tėvų ir vaikų įvairiapusėms pramogoms

Su vaikais keliaujančios šeimos pripažįsta – Turkija gali pasiūlyti viską, ko gali prireikti tiek suaugusiems, tiek mažametėms atžaloms. Šią šalį galima pasiekti per maždaug tris valandas tiesioginiu skrydžiu, rasti platų kokybiškų viešbučių pasirinkimą su „viskas įskaičiuota“ ir specialiai vaikams pritaikytu maitinimu, rašoma pranešime žiniasklaidai. O kur dar milžiniškos žaidimų aikštelės, vaikų maudynėms pritaikyti baseinai ir animatorių organizuojami užsiėmimai.

Ne kartą Turkijoje lankęsi žmonės pripažįsta, kad poilsiui su vaikais tinkamiausias kurortas yra Alanija. Spalį, kai Lietuvoje vis labiau įsitvirtina vėsūs ir dažnai lietingi orai, ten galima pajausti šiltą vasarą (vidutinė temperatūra siekia 27 laipsnius), išbandyti atrakcionus bei lunaparkus. Viena iš galimų pramogų – teminė ekskursija piratu laivu, kurios metu vaikai gali išgirsti istorijų apie piratus, o tėvai mėgautis kraštovaizdžiu ir saulės voniomis.

Artimiau su jūros gyventojais mažieji gali susipažinti dar vieno galimo užsiėmimo metu – terapiniame plaukiojime su delfinais. Turint pakankamai laiko, su jaunesnio amžiaus vaikais patariama aplankyti Alanijoje įsikūrusį delfinariumą. Čia bus galima ne vien pamatyti, bet ir paplaukioti kartu su šiais vandens gyvūnais.

Jei pritrūks idėjų, ką galima nuveikti Turkijoje, apsilankykite Antalijos įlankos pakrantėse įsikūrusius Sidės ir Beleko kurortus. Pastarojo apylinkės yra Köprülü kanjono nacionalinio parko dalis, jos pakrantėje galima pamatyti milžiniškų Karėtos vėžlių, kurie išties patraukia mažųjų dėmesį. Tuo tarpu Sidė yra tinkamas pasirinkimas tėvams, kurių vaikai mėgsta maudynes vandenyje, kadangi čia – tikras vandens pramogų parkų rojus.

Įmantriausių parkų vaikams ieškokite Ispanijos saloje

Ištisus metus dėl malonaus klimato atvira Tenerifės sala ne veltui vadinama atostogautojų meka – čia jų išties niekada netrūksta. Šioje Ispanijos vulkaninėje saloje atostogauti su vaikais yra itin paprasta, kadangi jiems skirtų pramogų spektras yra itin įvairus.

Pirmiausia, į planuojamų veiklų sąrašą būtina įtraukti delfinų stebėjimą vandenyje Los Gigantes miestelyje. Šis užsiėmimas vaikams palieka neišdildomą įspūdį. Apsilankymas nedideliame beždžionių parke „Monkey Park“ yra tiesiog privalomas, atostogaujant su mažamečiais vaikais. Jame galima pamatyti tokią daugybę beždžionių rūšių, kad jų gausa nustebina ne vieną suaugusįjį. Beje, prie įėjimo į parką galima įsigyti užkandžių, skirtų šio parko gyventojams. Patarimas – nepagailėkite pinigų šiems skanėstams, nes dosnūs lankytojai įprastai sulaukia ir didesnio susidomėjimo iš parko gyventojų.

Kitas parkas – Loro – vadinamas įspūdingiausiu zoologijos sodu Europoje. Jame apsilankiusieji pataria jam skirti visą atostogų dieną tam, kad būtų galima apžiūrėti viską (ar bent didžiąją dalį) to, ką ten galima rasti. Čia vaikų dėmesį prikaustys delfinai, pingvinai bei papūgos, kurių čia yra daugiau nei 3 tūkst. Teigiama, kad čia galima pamatyti didžiausią ir įvairiausią papūgų rūšių ir porūšių rezervą visame pasaulyje. Be įspūdingos gyvūnijos parke auga begalė rūšių įvairiausių augalų iš penkių kontinentų – orchidėjos, kaktusai, krūmai, tik Kanarų salose aptinkamas drakono medis.

Galiausiai, keliaudami į Tenerifės salą nepraleiskite progos pamatyti drugelių fermą, įsikūrusią The Mariposeria del Drago fermoje Icod de las Vinos. Čia esanti įvairaus dydžio, spalvų ir rašto drugelių įvairovė yra itin reta ir ją, beje, galima ne vien pamatyti, bet ir paliesti, nusifotografuoti ir pasivaikščioti po dirbtinai sukurtas džiungles.

Linksmybėms ir edukaciniams veikloms – Danijos kryptis

Trumpu skrydžiu lėktuvu pasiekiama Danija yra šalis, kurioje kiekviena šeima su vaikais gali rasti norimų pramogų. Turbūt viena žymiausių vietų tam ­– bene populiariausio pasaulyje konstruktoriaus žaidimo „Lego“ pramogų parkas, pastatytas iš maždaug 60 mln. lego kaladėlių. Čia galima pamatyti Minilendą ­– miniatiūrinį Lego miestą, kuriame esantys pastatai yra žymių pasaulio statinių kopijos, tiesiog pagamintos iš lego kaladėlių. Patikėkite – gyvai tai atrodo dar įspūdingiau, nei galite įsivaizduoti.

Šalies sostinėje Kopenhagoje yra vienas seniausių pasaulyje atrakcionų parkų Tivolis. Linksmi atrakcionai, magų ir klounų pasirodymai, fontanai – tokios pramogos centrinėje miesto dalyje įkurtame parke laukia mažųjų keliautojų. Šis lankytinas objektas atidarytas XIX a. vid. ir dabar yra vadinamas nacionaline vertybe, pritraukiančia tiek pačių danų, tiek užsienio turistų dėmesį. Beje, šiam parke ne kartą lankėsi garsusis pasakų rašytojas Hansas Kristianas Andersenas, pagal kurio kūrybos motyvus ir buvo įkurtas šis objektas.

Beje, turint laiko verta aplankyti garsiojo rašytojo gimtinę – Funeno saloje įsikūrusį Odensė miestą. Čia 2×1,5 m dydžio kambarėlyje rašytojas gyveno su tėvais vaikystėje. Odensė įsikūręs ir Danijos geležinkelių muziejus – didžiausias geležinkelių muziejus Skandinavijoje. Čia galima pamatyti garvežius, lokomotyvus, įvairaus senumo traukinius. Eksponatų gausa ir istorinė vertė prikausto ne vien vaikų, bet ir suaugusiųjų dėmesį.

Ką būtina žinoti prieš skrydį?

Prieš skrisdami į pasirinktą atostogų šalį, nepamirškite detaliai pasidomėti joje galiojančiais saugumo reikalavimais – kokios taikomos saviizoliacijos taisyklės, ar atvykus prašoma pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, kokios išimtys taikomos pagal pilną vakcinacijos schemą pasiskiepijusiems asmenims ir kt. Be to, nepamirškite, kad daugelis šalių prašo pateikti keleivio atvykimo formas, kurias būtina užpildyti dar prieš atvykstant.

Detalesnę informaciją apie Lietuvos oro uostuose vykdomas tiesiogines kryptis ir skirtingų šalių taikomus reikalavimus keliautojams - galite sužinoti specialiame polapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)