Interviu „Insider“ J. Branton sakė, kad jie susidomėjo ugniagesiams priklaususiu automobiliu, nes jis – su istorija.

Moteris pasakojo, kad jie darbavosi dvejus metus, kol pavertė automobilį mobiliuoju namu, su kuriuo galima keliauti.

„Tada pardavėme namą, susilaukėme antro kūdikio – tikras chaosas, – pasakojo dviejų dukterų – Poppy (10 m.) ir Lunos (5 m.) mama. – Dirbti galėdavome tik savaitgaliais ir vakarais, todėl ir užtrukome dvejus metus.“

Daugelį ugniagesių automobilio skiriamųjų ženklų, kaip antai, švyturėlį, geltonus ir juodus lipdukus, pašalino. Tiesa, po visų modifikacijų raudona automobilio spalva liko.

„Beveik viską padarėme patys, daug ką įrengėme savo rankomis, tik dujinę viryklę ir šaldytuvą turėjo įtaisyti meistrai, kad gautume saugumo sertifikatą“, – teigė J. Branton.

Tėvai miega dvigulėje lovoje, dukterys turi po gultą. Galima padaryti dar vieną vietą miegojimui, sulanksčius pietų stalą ir padėjus jį po dvigule lova.

Automobilyje yra knygų lentyna, po sofa – daiktadėžė, įrengtas dušas, tualetas, net židinys yra.
„Turime dvi dideles saulės baterijas, mums jų pakanka, – teigė Branton. – Niekada nepritrūkstame elektros, net žiemą, mums jos visada užtenka.“

Vandeniu keliautojai apsirūpina atvykę į nakvynės vietą, jį pasišildo turimu dujų balionu arba nedideliu šildytuvu.

„Važiavome iš Doverio iki Kalė. Važiuodami per Prancūziją sustodavome daugelyje vietų, – pasakojo Branton apie 2020 m. keliones. Pervažiavome Austriją, Vokietiją, Italiją, paskui grįžome į Prancūziją. Šiek tiek pabuvome ir Škotijoje.“

Gyvenimas mobiliajame name, įrengtame automobilyje, jiems patinka dėl judėjimo laisvės ir dėl galimybės kasdien pabusti naujoje vietoje.

Sprendžiant iš įrašų instagrame, 2021 m. šeima pradėjo keliauto po gimtąją šalį – apsilankė Snoudonijos nacionaliniame parke, Velse, Galovėjaus gamtos parke, Škotijoje.

„Drabužių turime daug, vietos viskam susidėti pakanka. Po kėdėmis – daug vietos susidėti daiktams, turime ir nedidelių spintelių“, – pasakojo moteris.

Anot jos, kai 2018 m. jie pardavė namą ir nusprendė gyventi mobiliajame name, sumažino daiktų: „Beveik nieko neturėjome. Pasilikome tik kažkiek drabužių.“

J. Branton patikino, kad vietos jiems netrūksta, juk jie dažnai būna lauke: „Kai gyveni mobiliajame name, dažniausiai leidi laiką lauke: „Stengiamės kuo daugiau būti lauke. Net jei kokioje nors vietoje pabūname kelias dienas, einame, norime pamatyti kažką naujo. Mums patinka kelionės ir nuotykiai.“
Mergaitės lanko mokyklą, o kelionių laikotarpiu kartais mokosi namuose.

Poppy ir Luna, anot mamos, baigia išaugti gultus, tiesa, gali miegoti ant išskleistos sofos. Moteris tikisi, kad jų šeima kuo ilgiau keliaus visi kartu – „na, kol joms [dukterims] nepabos su mumis važinėti. Manau, dabar daug žmonių gyvena mobiliuosiuose namuose, kadangi nuomos kainos didelės, kaip ir paskolų procentai, toks gyvenimas kiek paprastesnis“.

Susidomėjusiems tokiu būdu keliauti ir gyventi, ji siūlo susirasti grupių feisbuke: „Yra puslapis „Self Build Campervans“, jame rasite visokios reikiamos informacijos.“

J. Branton įsitikinusi – reikia domėtis ir būti drąsiems. „Jei mums pavyko, visiems pavyks, juk iš pradžių ir mums tai buvo naujas dalykas“, – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją