Varšuva – Europos didmiestis pašonėje

„Keliauti šiandien kaip niekad anksčiau yra paprasta. Didžiuosius Vidurio ir Rytų Europos bei Baltijos kaimynių miestus galima pasiekti per, palyginti, trumpą laiką, todėl žmonės vis dažniau planuoja ne tik ilgesnes keliones per atostogas, bet ir trumpus savaitgalio ar keleto dienų „pabėgimus“ autobusu į tokius miestus kaip Ryga, Talinas, Varšuva, Berlynas, Praha ar Kijevas“, – sako Baltijos regiono tarptautinių maršrutų vežėjo „EcolinesLietuvos-Lenkijos regiono vadovas Remigijus Dvareckas.

Vienas labiausiai lietuvius trumpoms viešnagėms traukiančių miestų, R. Dvarecko teigimu, yra Lenkijos sostinė Varšuva. Į šį miestą iš Vilniaus ar Kauno autobusu galima nuvažiuoti per maždaug 8 valandas, todėl net ir išvykus penktadienį po pietų jis pasiekiamas dar tą pačią dieną. Lieka užtektinai laiko per savaitgalį pamatyti ir patirti vieną didžiausių Vidurio Europos sostinių. Be to, į Varšuvą autobusai iš skirtingų Lietuvos miestų vyksta net keletą kartų per dieną, todėl galima pasirinkti sau patogiausią laiką, rašoma pranešime spaudai.
O Lenkijos sostinė tikrai turi ką pasiūlyti – nuo į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukto senamiesčio iki žymiųjų Kultūros ir mokslo rūmų – aukščiausio pastato visoje Lenkijoje. Be to, Varšuva gali pasigirti ir daugybe jaukių kavinių, restoranų, galerijų, butikų. Varšuvos senamiestyje šalia Karalių rūmų esančioje aikštėje dažnai rengiamos įvairios šventės ir mugės, kurių stengiasi nepraleisti tiek vietos gyventojai, tiek miesto svečiai. Varšuvoje taip pat neabejotinai verta aplankyti Koperniko mokslo muziejų, kuriame – gausybė įdomių interaktyvių ekspozicijų.

Turistų rojus – Praha

Vis dažniau, autobusu lietuviai turistiniais tikslais renkasi aplankyti ir įspūdingąją Prahą. Nors šiam miestui pasiekti prireikia šiek tiek daugiau laiko, jis tikrai yra jo vertas. Praha – ypatingai rudenį – traukia savo spalvomis ir kosmopolitiškumu, įspūdingais tiltais ir architektūra, bohemiška atmosfera bei įdomiais muziejais.

Čekijos sostinė ne be priežasties yra vienas labiausiai turistų lankomų miestų Europoje ir pasaulyje. Kasmet jo žavų senamiestį, Šv. Vito katedrą, Šv. Vaclavo koplyčią, gotikinę Vladislovo salę, romaninę Šv. Jurgio bažnyčią, Rotušės aikštę ir daugelį kitų objektų aplanko daugiau nei 6 mln. turistų iš viso pasaulio.

„Kelionė autobusu iki Prahos iš Vilniaus ar Kauno trunka apie 17 val., todėl dažnas ruošdamasis jai pasirūpina viena ar dviem papildomomis laisvomis dienomis. Kiti gi kelionės laiką pasiėmę su savimi nešiojamąjį kompiuterį išnaudoja darbui, nes tam yra visos sąlygos. Visais maršrutais vykstančiuose mūsų autobusuose po sėdynėmis ar virš jų yra įrengtos elektros tinklo prieigos kiekvienam keleiviui. Taip pat kelionės metu galima naudotis sparčiu bevieliu interneto ryšiu, vaišintis kava ir užkandžiais“, – sako R. Dvareckas.

Savita dvasia alsuojantis Kijevas

Dar viena populiaria savaitgalio kelionių kryptimi pastaruoju metu, tapo Ukrainos miestai – Kijevas ir Lvovas. Jie Lietuvos turistus vilioja žemomis kainomis, skaniu maistu, gražia architektūra ir savo gyvybės kupina atmosfera. Mieste netrūksta ir lankytinų objektų, tokių kaip Šv. Sofijos katedra ar Kijevo Pečorų vienuolynas. Dėmesio verti ir Ukrainos Nacionalinė filharmonija, Nacionaliniai operos rūmai ar giliausiai po žeme esančią metro stotį pasaulyje turintis Kijevo metro tinklas. Be abejo, besilankantys Ukrainos sostinėje nepraleidžia progos aplankyti ir garsiąją Nepriklausomybės aikštę, geriau žinomą Maidano vardu.

Į Kijevą ir į kitus Ukrainos miestus iš Lietuvos autobusai vyksta gana dažnai todėl kelių dienų kelionės į šią šalį nebūtina planuoti labai iš anksti. Pasak R. Dvarecko, dažnai išvykti į kitą miestą prasiblaškyti gyventojai nusprendžia visiškai spontaniškai, o autobuso bilietus įsigyja likus kelioms dienoms iki išvykimo. Kiti gi mėgsta iš anksto nusimatyti kelionės datą, jos laukia ir ruošiasi viešnagei – planuoja įvairias veiklas ir lankytinas vietas.
Kijevas, Maidano aikštė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją