Panašu, kad Putinas jau nebesugeba apsimetinėti bei žaisti diplomatijos ir tiesiog ima atvirai grasinti kitoms valstybėms. Putino Rusija degraduoja taip sparčiai, kad pasaulis jau dabar turi galvoti kur reikės padėti dešimtis milijonų pabėgėlių, kurie netrukus kaip tarakonai ims brautis per Europos sienas iš šios bankrutuojančios ir švinkstančios šalies.

Kaip Putino Rusija gali pakenkti valstybei, kuri net nėra jos kaimynė? Savo draugės Serbijos rankomis. Serbija yra Balkanų Rusija, kuri ir taip gana agresyviai kišasi į kaimynų reikalus, o su Rusijos pagalba tą daro dar drąsiau. Apie tai jau esu rašęs savo tekste apie Serbiją. Kita vertus, yra tikimybė, kad Rusija Serbiją kiek pervertina. Štai šiomis dienomis paaiškėjo, kad už skrydžių skaičiaus į Rusiją padidinimą negyvai užkritikuotos serbų avialinijos palūžo ir apskritai nutraukė skrydžius į tą teroristų valstybę. Tikrosios tokio sprendimo priežastys dar nėra aiškios, bet tai yra pakankamai aiškus ženklas Rusijai, kad net broliais serbais iki galo negali pasitikėti.

Manau, netolima ateitis parodys kaip viskas bus, tačiau šiandien Bosnija ir Hercegovina nėra vienintelė realiame pavojuje esanti valstybė. Tame pačiame regione yra dar viena šalis, labai neramiai stebinti įvykius Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją