Romos valdžia paskelbė planus įvesti miesto mokestį ir tiems turistams, kurie išsinuomoja butus ar apartamentus per „Airbnb“, „HomeAway“ ir panašias svetaines.

Nuo šių metų gegužės, kai prasideda aktyvusis turizmo sezonas, tie turistai, kurie išsinuomos gyvenamąjį plotą per būsto nuomos platformas, turės sumokėti 3,5 euro už naktį, jei svečiuosis Romoje iki 10 dienų. Tai iš esmės atitinka tą patį mokestį, kurį moka miesto svečiai, gyvenantys biudžetinės kategorijos viešbučiuose (3 eurai).

Romos valdžia tikisi, kad per metus iš keliautojų, nuomojančių būstą per interneto svetaines, pavyks surinkti iki 20 mln. eurų. Informacija, kaip bus renkamas miesto mokestis iš šių svetainių klientų, pasirodys kovo mėnesį.

2017 metais Amžinajame mieste apsilankė 16,7 mln. turistų – tik 3 proc. daugiau, negu 2016 metais. Vien tik svetainėje „Airbnb“ būstą nuomojosi 1,5 mln. turistų. Italijos sostinėje jie vidutiniškai praleisdavo 3,6 nakties.

Romos merė Virginia Raggi pareiškė, kad miestas, kuris yra tapęs Italijos „trumpalaikio turizmo sostine“, praėjusiais metais sugebėjo „padidinti turistų viešnagės dienų skaičių“. Šiais metais miesto valdžia trokšta pratęsti šią politiką ir yra pasiryžusi kontroliuoti „šešėlinę“ būsto nuomą.

Nuo 2014 metų turistinį mokestį už gyvenimą Romoje jau moka viešbučiuose apsistojantys svečiai. Iš šio mokesčio surinktos lėšos yra skiriamos miesto kultūrai ir architektūros paminklams išsaugoti. Šio mokesčio dydis priklauso nuo viešbučio kategorijos ir siekia nuo 3 eurų (jei gyvenama 1 ar 2 žvaigždučių viešbutyje) iki 7 eurų (jei gyvenama 5 žvaigždučių viešbutyje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)