Turistinėms transporto priemonėms draudžiama įvažiuoti į 2 000 metų senumo vietovę, kadaise buvusią triukšmingą romėnų gyvenvietę, kurią 79 m. po Kr. sunaikino ugnikalnio išsiveržimas, rašo euronews.com.

Incidentas įvyko praėjusią savaitę, o policija teigia, kad 33 metų turistas buvo apkaltintas „neteisėtu patekimu“.

„Jokio pavojaus nei lankytojams, nei vietovei nebuvo. Incidentas baigėsi vos po kelių minučių dėl efektyvios archeologinio parko patrulinės tarnybos“, - sakoma policijos pareiškime.

Italijos žiniasklaida į incidentą reagavo su pasipiktinimu, australą pavadindama „barbaru“, nors jis nevažiavo jokiais originaliais keliais ir jokie artefaktai nebuvo sugadinti.

Valdžios institucijos mano, kad vyras, kuris vėliau atsiprašė, į teritoriją įsilaužė pro vartus, kuriais važinėja techninės priežiūros automobiliai.

Tai naujausias taisyklių pažeidimo Pompėjoje atvejis. 2020 m. viena turistė supykdė vietinius gyventojus, užlipusi ant senojo pastato, kad pasidarytų asmenukę. Šios moters tapatybė taip ir nebuvo nustatyta.

Pompėja
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją