Be tradicinių žvejybos ar rekreacinių tikslų, įskaitant regatas, kanalais čia plaukioja spalvingos valtys, dar kitaip vadinamos moliceiromis, tradiciškai naudojamos jūros dumblių surinkimui, tačiau dabar laiveliais dažniausiai plukdomi turistai, norint aprodyti miestelį vandens keliais. Portugališkosios gondolos – ryškios, margintos įmantriausiais paveikslais ant jų.

Aveiro

Mieste driekiasi nedidelis vaizdingų kanalų tinklas, virš kurių – venecijietiški tiltai.

Aveiro

Vaikščiojant „Ria de Aveiro“ pakrante, dėmesį traukia didžiuliai paukščių būriai.

Aveiro

Pakrantėje išvysti galima ir stūksantį Praia da Barra švyturį – tai aukščiausias švyturys Portugalijoje ir vienas didžiausių Europoje.

Aveiro

O Costa Nova paplūdimyje akis užklius už spalvingų ir dryžuotų namų – raudonų, žalių ir mėlynų, kurie iškart nuteikia nuotaikingai ir kvepia atostogomis.

Aveiro

Miestelio centre pūpso Aveiro katedra su garsia varpine, o „Museu de Aveiro“, įsikūręs buvusiame vienuolyne – ne ką mažesnis traukos objektas. Art Nouveau muziejus – ne tik įspūdingas pastatas, moderno architektūros muziejuje yra įsikūrę arbatos namai, kuriuose galima atsipūsti ir pailsėti.

Atvykus traukiniu iškart pakeri Aveiro geležinkelio stotis. Senasis stoties pastatas, padengtas daugybe keraminių plytelių, ant kurių tapyti paveikslai puošia miestą. Toks būdas tapyti ant plytelių yra laikomas tipinu Portugalijos menu – azulejo.

Aveiro

1973 metais įkurtas Aveiro universitetas, kurio konstrukcijos buvo sukurtos portugalų architektų. Šiandien tai moderni portugalų architektūros parodų salė.

Laivų muziejuje „Santo André“ šiandien eksponuojama, kaip žvejai gyveno ir dirbo laivuose.

Muziejus „Marítimo de ílhavo“ – unikalus jūrų muziejus. Jo misija yra išsaugoti atminimą apie darbą jūroje, skatinti portugalų kultūrą ir jūrų identitetą.

Aveiro

Aveiro kultūros ir kongresų centras – išskirtinis Aveiro pramonės architektūros simbolis. Dabar čia vyksta parodos, koncertai, spektakliai.

Aveiro

Požeminis muziejus – kita meno erdvė, kur rengiamos parodos.

O kur dar portugališki virtuvės skoniai ir gardumynai, kuriuos galima paragauti subtiliose miesto gatvelėse esančiose kepyklėlėse?

Ir daug kitų vietų, kurias pamatysite tik čia nuvykę. Kadangi miestelis nedidelis, jis puikus pasivaikščiojimams pėsčiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt