Autorių kambariai, Varšuva

Įsimintini Autorių kambariai („Autor Rooms“) – tikras dizaino mėgėjų rojus. Šis išskirtinis viešbutis įsikūręs Varšuvos centre, istoriniame daugiabutyje, ir svečiams siūlo keturis rafinuotus ir originalius kambarius. Kiekvieną iš jų projektavo garsūs dizaineriai, menininkai bei architektai, ir kiekvieną iš jų galima laikyti šiuolaikinio Lenkijos dizaino enciklopedija. Šiame viešbutyje nėra jokių atsitiktinių elementų: absoliučiai viskas buvo sukurta lenkų dizainerių ir parinkta būtent šiems kambariams – nuo baldų ir šviestuvų iki chalatų, kosmetikos ir stalo įrankių.

Viešbutį „Autor Rooms“ įkūrė Magda Ponagajbo, Michalas Pawlikas ir Piotrekas Reczajskis iš lenkų dizaino studijos „Mamastudio“. Įrengdami šiuos kambarius, jie bendradarbiavo su daugeliu lenkų dizainerių, menininkų ir savo sričių ekspertų.

Druskų kasyklos Veličkoje ir Bochnioje

Dvi labiausiai žinomos Lenkijos druskos kasyklos, įtrauktos į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, savo svečiams siūlo nakvynę po žeme. Veličkoje pernakvoti galima Slovackio rūmuose (Komora Slowackiego), o Bochnioje svečiams skirti kambariai yra net 250 m gylyje po žeme! Nors šiuose kambariuose tvyro žema oro temperatūra (maždaug 14 – 16 °C), nakvynė jose gali tapti ne tik nuotykiu: druskos kambariai pasižymi savitu mikroklimatu, kuris yra labai naudingas kvėpavimo sistemai, malšina alergijos simptomus ir stiprina imunitetą.


Viešbutis „Piramida“, Tychos

Nors daugeliui žmonių Tychos vargu ar asocijuojasi su senove, būtent šiame mieste galima rasti... piramidę. Piramidės formos penkių žvaigždučių viešbutis, kurį suprojektavo Krzysztofas Baryszas ir Aleksanderis Nowackis, buvo pastatytas 2004 metais netoli poilsio zonos prie Paprokanio ežero.

Išskirtinio dizaino pastatas stūkso ant kalvos, kuri, kaip tikima, turi gydomųjų galių. Teigiama, kad po „piramide“ galima rasti čakrą – vietą, iš kurios sklinda nepaprastai gera energija. Tie, kurie netiki įkraunančia Žemės galia, gali tiesiog apsilankyti SPA centre, skaniai pavalgyti restorane „Kleopatra“ ar pasisėdėti baruose „Nefretete“ bei „Ramzes“. Viešbutis „Piramida“ Tychose yra įkvėptas Didžiosios Gizos piramidės – jų mastelis yra 1:5.


Nakvynės namai „Wilson“, Varšuva

Tai variantas tiems, kuriems nereikia daug vietos ir kurie mėgsta naujas patirtis. Panašūs viešbučiai jau yra paplitę Japonijoje, tačiau Lenkijoje nakvynės namai, siūlantys pernakvoti tik vienam žmogui skirtose kapsulėse, dar yra egzotika. Šį neįprastą viešbutį rasite ramiame Varšuvos Žoliborzo rajone. Pailgos kapsulės nėra didelės, bet labai patogios, ir tikrai mažiau įprastos nei tradiciniai viešbučių kambariai.

Meno viešbutis „Lalala“, Sopotas

Šiame viešbutyje patartina praleisti daugiau nei vieną naktį ir, pageidautina, kad kiekvieną iš jų – skirtinguose kambariuose. Viešbutis „Lalala“ yra beprotiškai meniška vieta: kiekvienas numeris ir kiekvienas vonios kambarys yra tarsi mažas meno kūrinys, kurį sukūrė vis kitas menininkas. Kai kurių kambarių interjeras yra tamsus, o kitų – trykšta spalvomis. Sienas puošia freskos ir graviūros, o kai kurias lovas supa dirbtiniai gyvūnai. Kiekvienas elementas yra vis kitoks – liaudiškas, sakralus ar egzotiškas. Tonai varijuoja nuo santūrios elegancijos iki pašėlusio kičo.

Pilys: Ksionžas, Gnevas, Rešlius, Rynas, Goliubis – Dobžynis, Rydzyna ir kt.

Nakvynėje pilyje – tai ne tik galimybė išpildyti vaikystės svajonę tapti princese ar riteriu. Tai ypatinga proga iš tiesų pajusti anų laikų atmosferą. Numeriai pilių viešbučiuose gali būti įvairūs – galite apsigyventi karaliaus menėje arba požemiuose, rasti kambarį ne tik su nuostabiu baroko dekoru, bet ir modernią erdvę su XXI amžiaus patogumais. Šiais laikais net Viduramžių pilys gali turėti modernias konferencijų sales, baseinus ar SPA centrus.

Vilnos fabrikas, Pabianicės

XIX amžiuje vienas vokiečių pramonininkas Pabianicėse pastatė didelį tekstilės fabriką, o po Antrojo pasaulinio karo čia įsikūrė Pawelanos vilnos – tekstilės fabrikas. Jame taip pat buvo filmuojamos Andrzejaus Wajdos filmo „Pažadėtoji žemė“ scenos.

Po 1989 metų, kaip ir daugelis panašių pramoninių objektų Lodzės vaivadijoje, šis fabrikas buvo uždarytas. Tačiau 2007 metais naujasis nykstančių gamyklos pastatų savininkas paskelbė konkursą šioms patalpoms atgaivinti ir išplėsti. Per kitus metus senuosiuose fabriko pastatuose įsikūrė viešbutis, biurai, parduotuvės ir kitos įmonės.

Šiame viešbutyje galima rasti ne tik keturių žvaigždučių kokybę ir ypatingą postindustrinę atmosferą, bet ir konferencijų centrą bei pramogų centrą (kuriame, be kita ko, yra boulingas).

„W Drzewach“ („Medžiuose“), Nalenčuvas

„Tikrasis poilsis prasideda keli metrai virš žemės“, - sako jaukaus viešbučio, įsikūrusio gerai žinomame sveikatos kurorte Lubelščiznos regione, įkūrėjai. Šis viešbutis nepanašus į jokią tradicinę apgyvendinimo įstaigą – jį sudaro nedideli nameliai, įrengti virš žemės ir pasislėpę tarp medžių. Viešbutis puikiai tinka tiems, kurie vaikystėje mėgo laipioti medžiais, arba tiems, kurie visada svajojo turėti tikrą namelį medyje. Tačiau labiausiai jis patiks tiems, kurie gali atsipalaiduoti tik gamtos apsuptyje. Ar gali būti geresnė vieta pamiršti realybę, negu tylus medinis namelis medyje tarp lapų?


„HT Houseboats“, Melnas

Prie Jamno ežero Melno mieste įsikūręs viešbutis, kuris itin patiks mėgstantiems poilsį ant vandens. Šis viešbutis – tai nedideli mediniai nameliai, įrengti prieplaukoje virš vandens. Kiekvienas namelis turi savo terasą ir panoraminį langą su vaizdu į ežerą. Geriausia tai, kad jie veikia ištisus metus, o pamatyti šį ežerą žiemos metu yra tikrai verta! Kai kurie nameliai turi net židinį ir sauną, o tai reiškia, kad visos viešnagės metu nėra reikalo iš jų išeiti.


Restoranas ir apartamentai „Carska“, Belovežas

1902 metais caras Nikolajus II nurodė Beloveže pastatyti geležinkelio stotį. „Bialowieza Towarowa“ stotis neveikia jau seniai, bet jos vietoje įrengtas restoranas ir apartamentai, kuriuose pavyko išsaugoti caro laikų atmosferą. Kruopščiai renovuotas ir gausiai dekoruotas medinis pastatas apstatytas to laikotarpio baldais. Stoties dalys, kurios buvo pritaikytos svečiams, apima istorinį vandens bokštą, geležinkeliečio būdelę ir prabangiai įrengtus vagonus, stovinčius buvusio geležinkelio atšakoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)