Tai pirmas kartas per pastaruosius 15 metų, kai Vakarų Europos miestai pigumu nurungė Rytų Europą. Ataskaitoje išanalizuota 20 labiausiai turistų lankomų miestų, rašo euronews.com.

Savaitgalis Atėnuose dabar vidutiniškai kainuoja 240 eurų, arba 15 proc. mažiau nei pernai. Atostogauti Atėnuose bus perpus pigiau nei Paryžiuje, kuriame kainos pašoko 25 proc. Bet, nepaisant išaugusių kainų, Prancūzijos sostinę ir toliau renkasi daugiausiai (25 proc.) keliautojų.

Nors vidutinė viešbučio numerio kaina Lisabonoje gerokai pakilo – nuo 43 eurų už naktį praėjusį rugsėjį iki 67 eurų šį rugsėjį – saulėtoji Portugalijos sostinė užėmė antrą vietą pagal kainos ir kokybės santykį.

Nenuostabu, kad toliau sąraše rikiuojasi Krokuva, Ryga, Budapeštas ir Praha. Šiems miestams pigumu nusileido Madridas, Berlynas, Dubrovnikas ir Roma. Tiesa, Madridas, Berlynas ir Roma pirmą kartą pateko į pirmąjį dešimtuką.



Kokiame Europos mieste viešnagė bus brangiausia?

Apskaičiuota, kad viešnagė brangiausiai kainuos Amsterdame ir Venecijoje. Šiuose miestuose pašoko apgyvendinimo kainos ir lėmė didesnes bendras išlaidas.

Nors apgyvendinimo kainos išaugo net 15-oje iš 20-ies analizuotų miestų, labiausiai jos padidėjo Amsterdame (104 proc.), Barselonoje (67 proc.) ir Paryžiuje (62 proc.).

Visgi maitinimasis restoranuose atpigo daugiau nei pusėje į ataskaitą įtrauktų miestų. Pietūs dviem Atėnuose dabar kainuoja pigiausiai – apie 45 eurus, o daugiausiai, net 162 eurus, teks pakloti Stokholme.

Kultūros objektų lankymas atsieis daugiausiai Dubrovnike: apsilankymas muziejuje, galerijoje ir paveldo objekte čia kainuos 66 eurus.

Sudarant miestų reitingą atsižvelgta į bendrą kelionės kainą: į ją įtraukti gėrimai, trijų patiekalų pietūs dviem asmenims su buteliu maitinimo įstaigos vyno, dvi savaitgalio naktys trijų žvaigždučių viešbutyje, ekskursijų bilietai ir išlaidos viešajam transportui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)