Šis karas parodė, kad rusų armija tėra neorganizuotų ir demoralizuotų driskių gauja, kuri sugeba šauniai šaudyti į beginklius gyventojus ir plėšti jų butus bei parduotuves. Dar susidūrusi su ukrainiečių kovotojais, gali mesti savo tankus ir šauniai pabėgti į mišką.

Stebint visa tai stiprėja įspūdis, kad esame saugesni ir stipresni, nei atrodė anksčiau. Ima net atrodyti, kad reikalui prispyrus, mūsų, tai yra NATO kariuomenė sutaršytų tuos driskius per 48 ar kiek tai valandų. Aišku, čia kalbant tik apie NATO valstybes nares. Kitoms Rusijos kaimynėms yra sunkiau. Praeitame tekste jau kalbėjome apie Moldovą, kuri, jei tik Ukraina būtų įveikta, atsidurtų maksimaliame pavojuje. Kad ir kokia apgailėtina būtų rusų armija, į naują karą mestos gyvos mėsos jai užtektų nugalėti Moldovai, kuri yra per maža, per vieniša ir per skurdi, kad rimčiau pasipriešintų Rusijai.

Tačiau be jau aptartos Moldovos yra dar viena šalis, sėdinti suglaudusi ausis, kad tik niekam neužkliūtų. Tačiau bandydama sėdėti tyliai pridaro tiek nesąmonių, kad dar labiau iškyla viešojoje erdvėje. Ir deja, ne gerąja prasme. Ta šalis yra lietuvių mėgstama Gruzija arba kaip ją dabar labiau priimta vadinti – Sakartvelas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)