Penkių žvaigždučių viešbutis „Le Grand Controle“, priklausantis viešbučių tinklui „Airelles“, turi 14 karališkųjų apartamentų, kurie įsikūrę trijuose Versalio rūmų komplekso pastatuose. Kiekvieni apartamentai pavadinti pagal svarbius buvusio karaliaus svečius ir patarėjus. Viešbučio svečiai gali naudotis baseinu ir SPA, taip pat apsilankyti tose rūmų dalyse, kurios paprastai nebūna atvertos lankytojams.

Visi apartamentai turi po atskirą liokajų, taip pat valtis ir golfo automobilius, kuriais galima važinėtis po milžinišką, daugiau kaip 6 ha užimančią Versalio teritoriją bei sodus.

Svečiams kas rytą rengiamos nemokamos privačios ekskursijos į Trianono rūmų valdas, o po pietų jie vaišinami Marijos Antuanetės įkvėpta popietine arbata.

Tarp kitų išskirtinių paslaugų yra privačios ekskursijos į Veidrodžių galeriją, kurios sienas puošia 357 veidrodžiai.

Veidrodžių galerija yra garsi dar ir tuo, kad joje 1919 metų birželio 28 dieną buvo pasirašyta Versalio sutartis, užbaigusi Pirmąjį pasaulinį karą.

Viešbučio restorane siūlomi klasikiniai prancūzų virtuvės patiekalai, įkvėpti buvusio Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV, valdžiusio 72 metus – tarp jų yra ančių kepenėlių paštetas ir triufeliai.

Versalio rūmai, kurie iš pradžių tebuvo Liudviko XIII medžioklės rezidencija, kurią jis pasistatė 1623 metais, šiandien yra virtę milžinišku turistų traukos objektu. Kasmet juos aplanko apie 10 mln. lankytojų.

Nakvynės kainos šiame viešbutyje prasideda nuo 1700 eurų už parą, taigi pradėkite taupyti jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)