Privalu pamatyti:

Teidės nacionalinis parkas

Teidės ugnikalnis salos centre – ne tik natūrali kliūtis prastiems orams, ateinantiems iš Europos pusės ir pasiliekantiems salos šiaurėje. Lavos milžinas, paskutinįkart išsiveržęs prieš daugiau nei šimtmetį – bene įspūdingiausias salos objektas.

Nuo aukščiausio didybe ir ramybe alsuojančios Teidės taško išvysite ne tik pasakiškus saulėlydžius ir saulėtekius, bet ir visos Tenerifės ir aplinkinių La Palmos, Gran Kanarijos, La Gomeros bei El Hiero salų panoramą.

Ugnikalnis stūkso Teidės nacionaliniame parke, dėl kurio peizažų pasijusite tarsi Marse ar Mėnulyje, išvagotame lavos upių, nusėtame vulkanų krateriais ir žavinčiame tikrai nežemiškomis formomis bei spalvomis.

„Toks neįprastas landšaftas tikrai vertas pamatyti savomis akimis, o jei ryšitės pakilti į aukščiausią leidžiamą ugnikalnio tašką specialiu keltuvu, būtinai pasiimkite ir šiltesnę striukę, ir pirštines, ir šaliką. Nes jei salos pakraščiuose esančiuose paplūdimiuose maloniai lepinsitės šilta jūra, tai prie ugnikalnio išvysite, kaip vietiniai ant sniego mokosi čiuožti snieglentėmis“, – sakė Karina Sabaitytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadovė.

Tenerifė

Siamo parkas – ir ieškantiems adrenalino

Pasak „TripAdvisor“, Siamo parkas, (pa)tiksiantis bet kokio amžiaus lankytojui, 5 metus iš eilės laikomas geriausiu vandens pramogų parku pasaulyje. Naujausias atrakcionas „La Singha“ skirtas tikro adrenalino mėgėjams – 200 m ilgio trasa, kuria skriesite beveik 20 m/s greičiu, o kryptys keisis 14 kartų.

Dvi sostinės

La Lagunoje, kuri buvo salos sostinė iki 1723 m., rasite seniausią ir gražiausią architektūrą. Senoji salos sostinė romantikų širdis pavergs siauromis senamiesčio gatvelėmis, kanarietiško stiliaus namais su mediniais balkonais ir vidiniais kiemais. Šurmulio ištroškusieji neatsispirs gyvybės pilnoms aikštėms, aukšto lygio prekyvietėms ir naktinėms pramogoms. Miestelis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Dabartinėje sostinėje Santa Kruze tiesiog būtina apsilankyti vasario mėnesį, prasidėjus spalvingajam „Santa Kruz de Tenerife“ festivaliui. Aistringos Lotynų Amerikos muzikos pripildytos gatvės neleis užmigti nė sekundei. Karnavalas nė kiek nenusileidžia braziliškajam Rio de Žaneiro reginiui!

Tenerifė

Dievinantiems bulves!

Visuose Kanaruose, taigi ir Tenerifėje, itin mėgstamos ir vertinamos... bulvės. Klasikinis patiekalas „papas arrugadas“ – sūriame vandenyje virtos ir druskoje išdžiovintos „raukšlėtos“ bulvės. Ragaukite su tradiciniais „mojo“ padažais: aštriųjų paprikų nuspalvintu raudonuoju arba petražolėmis bei kalendromis kvepiančiu žaliuoju.

„Visų šių padažų, gražiai supakuotų ir puikiai tinkančių lauktuvėms, galima rasti kone kiekvienoje parduotuvėje. Palepinti artimiesiems ne mažiau tiks ir kaktusų uogienė, bananų likeris ir kanariečių itin vertinamas palmių medus, taip pat kosmetika iš gydomosiomis savybėmis pasižyminčių, Tenerifėje vešančių, alavijų“, – ką verta vežtis lauktuvių iš Tenerifės vardijo Karina Sabaitytė.

Tenerifė

Pasak jos, mėgstantiems per atostogas ir po parduotuves pavaikščioti Tenerifėje ypač patiks, mat sala – bemuitė zona ir kainos čia nei akis drasko, nei piniginę plėšia. O parduotuvėse nuolat siaučia išpardavimai. Suprasdami žmonių norą pasinaudoti proga ir apsipirkti, sumanūs prekeiviai prie įėjimų į parduotuves ir lagaminų asortimentą išdėlioja – suprask, jei nebetelpi į savąjį, visuomet gali įsigyti papildomą ar bent didesnį.

„Privalumas, kurį jau baigiame pamiršti skraidydami su pigių sąnaudų oro linijomis, itin ribojančiomis bagažo klausimais – keliaujant su kelionių organizatoriumi nemokamai gabenamas ne tik rankinis, bet ir į bagažą atiduodamas lagaminas iki 15 kg. Itin palanku saloje, kurioje pirkti yra malonu ar net apima lengva pirkimo karštinė. Galbūt dėl to, jog išparduotuvės įsikūrusios praktiškai ant jūros kranto“, – sakė K. Sabaitytė.

Tenerifė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)