„Premier Inn“ peržiūrėjo 130 paplūdimių Europoje lankomumą, išnagrinėjo, kiek vidutiniškai per mėnesį paplūdimio pavadinimas suvedamas į paieškos sistemas.

Pasirodo, patys populiariausi paplūdimiai yra Italijoje. „Premier Inn“ atstovė spaudai teigė: „Prieš akis – dar nemažai vasaros, daugybė žmonių norės keliauti, pramogauti. Italija iš tiesų turi ko pasiūlyti, o mes su džiaugsmu pateikiama apžvalgą tiems, kurie ketina paleisti atostogas prie jūros.“

Jūsų dėmesiui – septyni patys įspūdingiausi paplūdimiai Italijoje.

Kur yra patys madingiausi Italijos paplūdimiai?

7. Sa Kolonijos paplūdimys, Sardinija

Patartina nepraleisti šio ramaus, saulėto paplūdimio šiaurinėje Sardinijos dalyje. Netoli Setti Ballas gyvenvietės esančiame paplūdimyje mielai lankosi ir vietiniai. Užlipkite į apžvalginę aikštelę netoli „Torre Chia“ viešbučio, iš ten pasigrožėsite skaidriu vandeniu ir auksiniu paplūdimio smėliu.


6. Lido Fiori paplūdimys, Sicilija

Lido Fiori paplūdimio, esančiame netoli Menfio Sicilijos pietinėje pakrantėje, lankytojams garantuojamas švarus ir gaivus poilsis – nuo pat 1998 metų ši įlanka gauna Aplinkosauginio švietimo fondo Mėlynosios vėliavos sertifikatą. Po maudynių su gardžiais kokteiliais galima atsipalaiduoti paplūdimio bare „Salisa Menfi“.

Kalamošės paplūdimys, Sicilija

5. Kalamošės paplūdimys, Sicilija

Sicilijoje gausu erdvių ir neperpildytų paplūdimių, todėl nenuostabu, kad į šį sąrašą pateko ir dar vienas šio regiono paplūdimys. Nedidelę Kalamošės įlanką, esančią už 43 km į pietus nuo Sirakūzų, Sicilijos gyventojai vadina „Funni Musca“. Ją galima pasiekti 20 minučių einant pėsčiomis per vieną gamtos draustinį. Tylius šios įlankos vandenis saugo du uolėti kyšuliai, todėl saulės ir maudynių mėgėjai gali nebūgštauti dėl vėjo.

4. Sperlongos paplūdimys, netoli Romos

Sperlonga – Viduramžių kaimelis, įsikūręs ant uolos viršūnės, nuo kurios atsiveria vaizdas į Tirėnų jūrą, yra lengvai pasiekiamas vienos dienos keliautojams nuo Romos. Išsimaudžius netoliese plytinčiame balto smėlio paplūdimyje, galima patyrinėti vingiuotas šio tikro itališko miestelio alėjas ir kavinukes.

3. Tylos įlanka (Baia del Silenzio), Genuja

Šį ramų paplūdimį galima rasti Lingurijos pajūrio miestelyje Sestri Levantėje, kurį vietos gyventojai vadina „la citta dei due mari“ („dviejų jūrų miestu“). Vadinamą Tylos įlanką supa žavingi senamiesčio pastatai, o jo kavinės ir barai yra lengvai pasiekiami pėsčiomis.

Kala Violinos paplūdimys, Toskana

2. Kala Violinos paplūdimys, Toskana

Norite pabėgti nuo minios žmonių? Tam, kad pasiektumėte šią nuošalią įlanką, turėsite žygiuoti du kilometrus pėsčiomis per Bandite di Scarlino draustinį. Tačiau eiti verta: jūsų lauks baltas smėlis, krištolinis vanduo ir ošiantys, žali miškai.

Punta dela Suinos paplūdimys, Lečė

1. Punta dela Suinos paplūdimys, Lečė

Šis paplūdimys, oficialiai laikomas populiariausiu paplūdimiu Europoje, tiek dėmesio sulaukia ne veltui. Čia galima mėgautis švelniu auksiniu smėliu ir ramiais vandenimis arba leisti laiką kaitrioje saulėje. Yra zonų, kuriose nereikia mokėti, tačiau jose taip pat galima išsinuomoti gultus ir paplūdimio skėčius.

Jei norite pabėgti nuo žmonių, ieškokite mažesnių užutėkių, esančių toliau palei įlanką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją