Tačiau Europa yra kur kas daugiau nei tik garsūs pavadinimai. Neįtikėtinų vaizdų, garsų ir kraštovaizdžių, kuriuos galima išvysti, o minios žmonių (ir kainos!) yra mažesnės, todėl tikrai verta persvarstyti savo kelionės maršrutą, rašo euronews.com.

Štai aštuonios nepakankamai įvertintos vietos, kurias turėtumėte aplankyti kitos kelionės metu: nuo žavingų miestų iki senovinių miškų ir nepaliestų kalnų grandinių.

Rumunija

Kad pajustumėte pasakišką jausmą

Rumunija, labiausiai išgarsėjusi dėl savo sąsajų su Bramo Stokerio „Drakula", yra dantytų kalnų viršūnių, pasakų pilių su kylančiais bokštais ir viduramžių miestų, kurie atrodo nepakeisti laiko.

Šalies tradicinę kultūrą pristato įdomūs liaudies muziejai ir kaimeliai, o pėsčiųjų takais keliaujantys turistai gali susipažinti su natūraliomis pelkėmis ir laukine gamta.

Jei norite aplankyti miestą, Bukareštas pasižymi unikaliu architektūros stiliumi, kuriame klasikiniai XIX a. Paryžiaus pastatai dera su stambia sovietinio stiliaus architektūra.

Lichtenšteinas

Lichtenšteinas: ramus kalnų tyrinėjimas

Ši nedidelė šalis yra įsiterpusi kalnuose tarp Šveicarijos ir Austrijos. Kadangi ji tokia maža, neturi savo oro uosto, tačiau iš aplinkinių šalių ją galima pasiekti keliais ar geležinkeliu. Nepaisant to, tai mažiausiai lankoma Europos šalis.

Atvykus, čia yra daugybė vietų slidinėti be įprastų turistų minių, taip pat žygių pėsčiomis ir dviračių takų, kuriuos galima ištyrinėti.

Slovėnija

Slovėnija: mėgstantiems nuotykius gamtoje

Tarp Italijos, Austrijos, Vengrijos ir Kroatijos įsikūrusi Slovėnija yra neatrasta svajonė mėgstantiems nuotykius gamtoje.

Nuotykių galimybės yra neribotos - nuo slidinėjimo ant snieguotų Julijos Alpių viršūnių ir žygių pėsčiomis per neliestus miškus iki magiškų požeminių urvų didžiuliame Postojnos urve tyrinėjimo.

Be to, nepamirštami vaizdai atsiveria nuo spindinčių ežerų, didingų krioklių ir tekančių turkio spalvos upių. Prie Bledo ežero paragaukite Bledo pyrago.

Suomija

Suomija: už nepaliestą laukinę gamtą

Suomijoje turistų yra kur kas mažiau nei kaimyninėse Norvegijoje ir Švedijoje, todėl ji suteikia puikią progą pasinerti į aukštus miškus ir krištolo skaidrumo ežerus, esančius idiliškuose šalies nacionaliniuose parkuose.

Dar pridėkite laukinės gamtos, pavyzdžiui, laisvai besiganančių rudųjų lokių ir briedžių, ir, dar pridėkite vidurnakčio saulę bei dangų nušviečiančią Šiaurės pašvaistę, ir nebežinosite, kur dėtis!

Juodkalnija

Juodkalnija: dėl įspūdingos pakrantės

Adrijos jūros pakrantėje įsikūrusi Juodkalnija yra šilta ir svetinga šalis, kurioje virš gražių paplūdimių ir žvilgančių žydrų vandenų plyti stačios uolos ir miškais apaugę kalnai.

Pakrantę juosiantys oranžinių stogų nameliai papildo šį tobulą vaizdą, o norėdami pabėgti nuo minios, visada galite vykti į šalies gilumą.

Farerų salos

Farerų salos: jei norite pailsėti nuo visuomenės

Jei norite išties ištrūkti iš pramintų takų ir patekti į neištyrinėtą teritoriją, puikiai tinka Farerų salos, esančios toli šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje.

Sudarytos iš 18 skirtingų salų, neįmanoma neįsimylėti šio salyno grimztančių uolų, žavių pūkuotukų, šėlstančių bangų ir atšiaurių pelkių. Tik nepamirškite apsirengti pagal orą, kuris gali būti nenuspėjamas ir permainingas.

Estija

Estijoje: jei norite atvėsusio poilsio

Vos 1,3 mln. gyventojų turinti Estija yra viena iš mažiausiai apgyvendintų Europos šalių, o masinio turizmo srityje ji taip pat nėra pastebima.

Estijos sostinė Talinas - tai viliojantis viduramžių gatvelių, modernių verslo rajonų ir pajūrio promenadų mišinys, o likusioje šalies dalyje maždaug 50 proc. teritorijos užima miškai, todėl čia nesunku pabėgti nuo šurmulio ir rasti vienatvę.

Liuksemburgas

Liuksemburgas: unikalus miestovaizdis

Mažytis Liuksemburgas, neturintis išėjimo į jūrą, dažnai lieka nepastebėtas už savo garsesnes kaimynes Prancūziją ir Vokietiją, tačiau dėl savo pasakų sostinės, viduramžių pilių ir vaizdingų kaimelių jį verta aplankyti.

Nors Liuksemburgas nedidelis, čia gausu gamtos, kurią galima tyrinėti, o miškais apaugusias kalvas ir vynuogynais apsodintus slėnius kerta gerai prižiūrimi dviračių ir pėsčiųjų takai.