Viena iš tokių porų, priverstinai patekusių į naują santykių teritoriją, yra Andrea Rohde ir jos partneris Markusas Brasselas. Pora kartu jau daugiau nei dešimt metų, rašo „Lonely planet“.

A. Rohde gyvena Pietų Vokietijoje esančiame Konstanco mieste, o M. Brasselas gyvena vos už kelių kilometrų, tačiau jau Šveicarijoje esančiame Tagervileno kaime.

Anksčiau jiedu vienas kitą galėjo pasiekti per dešimt minučių automobiliu, tačiau kovo 16 d. užsidarius sienai tarp Vokietijos ir Šveicarijos, tokios kelionės tapo neįmanomos.

Vis dėlto A. Rohde ir M. Brasselas rado būdų matytis. Kelis kartus per savaitę jiedu atvyksta iki Vokietijos-Šveicarijos sienos, kuri skiria Konstanco ir Kroiclingeno miestus ir pasikalba per naujai įrengtą pasienio tvorą. A. Rhode sako, kad kalbėtis su partneriu per „Skype“ nėra tas pats, kas kalbėtis gyvai, akis į akį. „Tai tiesiog kitaip, nors mus ir skiria 2 m atstumas“, – sako ji.

Asmeninių pokalbių metu A. Rhode gauna progą pamatyti judviejų šunį, septynerių metų Parsono Raselo terjerą Niro. Šuo paprastai gyvena tai pas vieną, tai pas kitą, tačiau pandemijos metu jis priverstas visą laiką gyventi Šveicarijoje.

A. Rohde ir M. Brasselas tokie ne vieni. Šį savaitgalį daugiau nei 100 porų, gyvenančių Šveicarijoje ir Vokietijoje, atvyko pabendrauti prie naujosios Konstanco ir Kroiclingeno sienos, kad galėtų bent taip pabūti kartu.
Ateinančiomis dienomis, šylant orams, tikėtina, prie sienos pasimatymus vienas kitam skirs dar daugiau įsimylėjėlių.

Iki pandemijos judėjimas tarp Konstanco ir Kroiclingeno nebuvo ribojamas nuo 2009 m., sako Kroiclingeno meras Thomasas Niederbergeris.

Jis paaiškino, kad šie du miestai iš esmės sujungti į vieną, o jų gyventojai kasdien važinėjo ar vaikščiojo iš vieno į kitą. „Tai tarsi vienas didelis miestas, – sako jis. – Kurį per vidurį skiria tarptautinė siena.“

Tai, kad šie du miestai yra tarsi vienas, ir paaiškina, kodėl dėl dabartinės situacijos tiek porų tapo išskirtos, ir kodėl žmonės reguliariai atvyksta prie sienos.

Iš pradžių buvo įrengta siena, kurios aukštis siekė žmogui iki juosmens, tad atvykę įsimylėjėliai, stovėdami skirtingose šalyse, galėjo apsikabinti ir pasibučiuoti. O visai neseniai buvo pastatyta antra tvora, einanti palei pirmąją, kad bendraujantieji išlaikytų saugų atstumą.

Romantiško pasimatymo galimybė į Konstanco ir Kroiclingeno pasienį pritraukia ne tik vietos gyventojus.
Daug kas atvyksta iš tolesnių vietovių. Pavyzdžiui, Natascha Dematteis važiavo daugiau nei valandą, kad pasėdėtų už 2 metrų nuo Michos Rotho, kuris gyvena Konstance. Pora susipažino internete ir jau planavo pasimatyti gyvai, tačiau jiems sutrukdė įvesti keliavimo apribojimai.

N. Dematteis sako, kad susitikimas pasienyje yra vienintelis būdas pamatyti, ar abipusė fizinė trauka išties tokia stipri, kaip buvo justi kalbantis telefonu. Pirmojo pasimatymo metu jiedu šešias valandas kalbėjosi per tvorą ir nusprendė oficialiai tęsti santykius, nors bendrauti kol kas gali tik per dviejų metrų atstumą.

N. Dematteis sako, kad visa ši situacija absurdiška, tačiau, pasak jos, tai leido jiems pažinti vienas kitą gilesniu lygmeniu. „Mudu sieja ne vien fizinė trauka“, – sako ji.

Nors niekas kol kas nežino, kada sienos atsidarys, N. Dematteis sako, kad ji ir M. Rothas nekantriai laukia, kada galės pasimatyti neribojami tvorų. „Kai tik atsiras tokia galimybė, mes ja pasinaudosime pirmieji“, – nekantrauja moteris.

Dar viena įsimylėjėlių pora, kurią skiria siena, yra 89 m. Karstenas Tüchsenas Hansenas iš Vokietijos ir 85 m. Inga Rasmussen iš Danijos. Jie abu yra našliai, o susipažino ir įsimylėjo prieš dvejus metus. Nuo to laiko kartu leido kone kiekvieną dieną – I. Rasmussen dažniausiai nakvodavo K. Tüchseno Hanseno namuose, kurie yra už 15 km esančiame Siuderliugumo miestelyje.

Sprendimas, kur karantinuotis, nebuvo lengvas – jiedu nusprendė kiekvienas likti arčiau savo šeimos, reiškia, skyrium vienas nuo kito. Nuo kovo 14 d., kai užsidarė Danijos ir Vokietijos siena, įsimylėjėliai ir toliau kasdien matosi.

I. Rasmussen atvažiuoja iki sienos iš Galehuso, o K. Tüchsenas Hansenas atmina dviračiu iš Siuderliugumo. Pora susitinka prie barikadų, skiriančių jų šalis, netoli Aventofto miesto. Jiedu atsiveža kėdes, sėdi ir kartu geria kavą, o kartais ir kažką stipresnio. „Mes susitinkame kasdien nuo 15:00 iki 17:00, nepaisant oro sąlygų“, sako K. Tüchsenas Hansenas.

Tik sekmadieniais jiedu susitinka kiek anksčiau, ir kartu valgo I. Rasmussen pagamintus pietus. Vyriškis sako, kad jų susitikimas yra geriausia jo dienos dalis, ir nors jis labai trokšta apkabinti savo draugę, vis dėlto, pasak jo, šiuo metu didžiausias prioritetas yra sveikata.

Tarptautiniai įsimylėjėliai planuoja kartu vykti atostogauti, kai tik viskas grįš į normalias vėžes – šiuo metu jie svajoja apie kelionę laivu Dunojaus upe. O kol kas jiedu tenori palaikyti vienas kitą šiuo nelengvu laikotarpiu ir mėgautis ypatingu juos siejančiu ryšiu.

„Niekada nemaniau, kad šitaip įsimylėsiu sulaukęs 89-erių“, – sako K. Tüchsenas Hansenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)