Lietuvos Respublikos garbės konsulas Giuseppe Saracino jau trečius metus aktyviai pažindina lietuvius su Apulijos regionu – dar neatrastais „mažaisiais Italijos Maldyvais“, rašoma pranešime žiniasklaidai. Pasaulyje išplitus COVID-19 virusui, teko atidėti daug planų gerinant santykius tarp Apulijos regiono ir Šiaurės Europos, tačiau rudenį tikimasi tęsti žadėtus darbus.

Konsulas Giuseppe Saracino kartu su Lietuvos ambasadoriumi Italijoje Ričardu Šlepavičiumi pastaruosius metus stiprino regionų importo ir eksporto ryšius bei aktyviai prisidėjo prie Apulijos – naujo kokybiško turizmo taško pietryčių Italijoje – įvaizdžio kūrimo. Visi siekiai atsipirko jau praeitą sezoną išaugus turistų skaičiui – per pastaruosius trejus metus Apulijos regione apsilankė ir vidutiniškai 5 dienoms apsistojo apie 1 300 Baltijos šalių turistų.

Įsikūrusi pietrytinėje šalies dalyje, nusėta alyvuogių giraitėmis ir apsupta dviejų jūrų, dėl vyraujančių šiltų orų Apulija turizmą plėtoja ištisus metus. Šis regionas yra turtingas savo žydrais paplūdimiais, vietine virtuve bei miestelių įvairove, leidžiančia turistams aplankyti jūros vandens skalaujamą Galipolį, baroko architektūros paminklais garsėjantį Lečės miestą ir istoriškai Apulijos regionui svarbų Brindizį.

Taip pat turistai yra laukiami Santa Maria di Leuka kaimelyje, įsikūrusiame tarp Jonijos ir Adrijos jūrų, bei Tarante – greitu ir ritmingu italų liaudies šokiu „Tarantela“ garsėjančiame mieste, kur liaudiška muzika ir šokiai kiekvieną vasarą džiugina vietinius ir turistus.

Šiemet į lankytinų vietų sąrašą taip pat žadama įtraukti seną istoriją minintį Ostūnio miestą, dėl vyraujančių baltų namelių dar pramintą „baltuoju miestu“. Turistai vis dažniau aplanko ir Otrantą ­– jaukus, labiausiai į rytus nutolęs ir ant Adrijos jūros kranto įsikūręs miestelis žavi savo siauromis gatvelėmis vingiuojančiu senamiesčiu, iš kurio atsiveria vaizdai į jūrą.

Kita turistų pamėgta vieta – Gargano provincija. Čia galima rasti ne vien gražius paplūdimius, bet ir apsilankyti Gargano nacionaliniame parke, Tėvo Pijaus šventykloje ar nuvykti į aukščiausiai provincijoje įsikūrusį Monte Sant Andželo miestą, į kurį piligrimai iš viso pasaulio atvyksta pasigrožėti Šv. Archangelo Mykolo šventąja grota.

Alberobelo miestelis – labiausiai Apulijos turistų pamilta vieta, pasižyminti savo ypač unikalia architektūra. Čia žmones traukia XIX a. pastatyti kūginiai akmeniniai nameliai, dar kitaip vadinami „truliais“. Mieste jų stovi daugiau nei 1 000 – pasigrožėti išskirtine panorama galima užlipus į apžvalgos aikštelę. Nameliai yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Apulijos regione rekomenduojama aplankyti ir kitą UNESCO pasaulio paveldo objektą, XIII a. aštuonkampio formos Kastel del Montė pilį.

Garbės konsulas Giuseppe Saracino kartu su kelionių organizatoriais keliauja po Apulijos lankytinas vietas ir žymiausius viešbučius, taip siekdamas užtikrinti regiono turizmo kokybę. Kelionių organizatoriai Lietuvoje tampa vis labiau suinteresuoti kelionėmis šiose vietovėse, nors prieš keletą metų Apulija dar buvo mažai kam žinoma. Šiandien konsulas džiaugiasi, kad regionas tampa vis didesniu traukos tašku Europos turistams.

Lietuvos ir Apulijos regiono santykiai nesibaigia turizmu – universitetai aktyviai plėtoja studentų mainų programas, o Vilniaus ir Lečės miestus vienija tarptautinė LIONS klubų asociacija. Taip pat Apulijoje sparčiai auga lietuvių bendruomenė, kuri kartu su garbės konsulo pagalba organizuoja įvairius renginius bei abiejų šalių verslo iniciatyva populiarina tiek Lietuvos, tiek Apulijos žinomumą tarptautinėje turizmo bendruomenėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt