KURĮ LEGOLENDĄ PASIRINKTI:

Priklauso nuo to, autobusu, lėktuvu ar automobiliu planuojate keliauti, ir kokiais tikslais: ar aplankant įvairius pramogų parkus pakeliui, ar planuojant daugiau dienų praleisti kažkuriame konkrečiame Legolende. Galima rinktis kelionių agentūrų teikiamus pasiūlymus, autobusu aplankant ne vieną Europos parką. Galima skristi savarankiškai į Bilundą tiesioginiu reisu iš Lietuvos ir aplankyti ten įkurtą Legolendą. Kitas variantas, kurį pasirinkome, pramogauti Legolende, esančiame 100 km nuo Londono, Vindsoro mieste, tuo pačiu aplankant ir patį Londoną – vieną spalvingiausių ir didžiausių Europos miestų.

KAIP NUVYKTI:

Pasirinkus pigių oro linijų paslaugas, skrydžiai iš Lietuvos į Londoną gali kainuoti nuo 10 eurų. Gegužės mėnesį kelionė pirmyn ir atgal lėktuvu į Londono Lutono oro uostą žmogui kainavo 50 Eur. Pasiekti Windsor miestą iš Londono yra keli būdai: galima rinktis kelionę traukiniais iš Londono Padingtono stoties, su vienu persėdimu Slough stotyje, arba vykti Green Line 702 numerio autobusais iš Victoria stoties. Šis variantas pigesnis, tačiau lėtesnis.

Legolendas

LEGOLENDAS.

Windsor Legolende galima apsilankyti kovo – lapkričio mėnesiais. Parkas padalintas į 11 teminių erdvių ir turi 55 atrakcionus, bei labiausiai tinkamas vaikams nuo 2 iki 12 metų. Šiame parke rekomenduojame lankytis daugiau nei vieną dieną, tačiau, jei tiek laiko skirti negalite, prieš atvykstant reikėtų veiklą parke susiplanuoti iš anksto.

Legolendo internetiniame puslapyje galima rasti parko planą ir išsirinkti norimus aplankyti atrakcionus. Taip pat, atsižvelgiant į vaiko amžių ir ūgį, pasitikrinti, ar į visus atrakcionus bus galima įeiti. Būnant parke taip pat patartina turėti jų programėlę telefone, kurioje prie kiekvieno atrakciono parašytas laukimo eilėje laikas, bei kaip nueiti iki konkretaus atrakciono.

Legolendas

Mums lankantis gegužės mėnesį, darbo dieną ir ne vaikų atostogų metu, prie atrakcionų vis tiek teko laukti nuo 20 iki 40 minučių. Taigi, vasarą, atostogų metu, eilės bus daug ilgesnės, tad geriausia apsilankymui pasiruošti iš anksto. Laiko pasilikite ir Minilendo miniatiūrų parko lankymui, po kurį galima pasivaikščioti prieš užsidarant Legolendui.

Kai atrakcionai jau nebeveiks, iš parko lankytojų neskubama išprašyti, tai dar bent pusvalandį galima ramiai vaikščioti ir grožėtis Minilendo statiniais, kuriems pastatyti panaudota apie 40 milijonų Lego detalių.

Legolendas

KAINOS:

Legolendo darbo laikas yra nuo 10 – 18 valandos. Įėjimo kainos priklauso nuo dienos, ar tai darbo diena, ar savaitgalis, taip pat nuo sezono ir tuo metu vykstančių akcijų. Taigi bilietą galima įsigyti dienai vienam žmogui nuo maždaug 30 eurų.

Tiek bilietai kainavo mums gegužės mėnesį, už tiek galima įsigyti ir dabar, vasarą, nes šiuo metu puslapyje, perkant internetu, taikomos nuolaidos. Legolendo parke yra keletas restoranų, tačiau į parką galima atsinešti savo užkandžių ir pavalgyti tam skirtose vietose.



KUR APSISTOTI:

Legolendas turi keletą viešbučių pasirinkimų, su nuostabiais interjerais, kuriuose dominuoja statiniai, baldai Lego tema bei įrengtas išėjimas tiesiai į pramogų parką. Kainos tokiuose viešbučiuose nemažos, tačiau įspūdžiai nepakartojami. Jei planuojama į Legolendą užsukti dienai, o apsistoti ir turistauti Londone, tai nakvynių pasirinkimas Londono mieste tikrai nemažas.

Kainos nėra itin žemos, tad geriausia viešbučio kambario ar apartamentų ieškotis iš anksto. Taip pat galima apsistoti ir Windsor mieste, bei aplankyti nuostabią, čia esančią, Windsor pilį.

Legolendas

LONDONAS:

Londonas didelis, tačiau gana kompaktiškai išdėstytas, ir pagrindinius objektus galima apeiti pėsčiomis. Jei vaikai maži, ir didelių atstumų eiti nenorite, patogu visur važinėti metro. Įeiti ir išeiti iš metro linijos galima tiesiog priglaudus prie aparato kreditinę banko kortelę. Jei per dieną pasiekiama 8 svarų suma, daugiau važiavimai tą dieną nebekainuoja.

Tarp daugybės Londono lankytinų objektų, mažiesiems labai patiks didžiulė, per kelis aukštus įrengta Lego parduotuvė, taip pat šalia esanti ir M&M’s parduotuvė. Ir žinoma muziejai, kurie įspūdingi ir kaikurie nemokami: gamtos istorijos muziejus, mokslo muziejus ir kiti.

Dalindamasi šia informacija, noriu palengvinti planavimą ir keliavimą su vaikais. Noriu, kad baimės ir abejonės Jus aplenktų, ir jei turite troškimą keliauti, kuo daugiau pamatyti, imsite ir padarysite tai. Ar su šeima, vaikais, draugais, tėvais, ar tai būtų savaitgalio, savaitės ar mėnesio kelionė į Jūsų svajonių šalį. 



Legolendas

„Keliavimas, tai ne vien vaizdų matymas. Tai ilgalaikė pasaulėžiūros reforma.“ (Miriam Beard).



Jei norėtumėte paskaityti daugiau apie keliones, kviečiu apsilankyti FB puslapyje Aplink Pasaulį. Ten rasite blog‘us ir straipsnius daugybės drąsių lietuvių, kurie pavieniui arba šeimomis keliauja per pasaulį ir dalinasi savo nuotykiais, įspūdžiais, patarimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)