Kelionių organizatorius ITAKA Lietuva pranešime žiniasklaidai siūlo darganą orą iškeisti į amžinąjį pavasarį ir aplankyti Madeiros salą, kurią galima pasiekti tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus oro uosto. Taip pat galima pasirinkti kruizinę kelionę iš Tenerifės po Kanarų salas ir Madeirą.

Šį rudens – žiemos sezoną siūlomos net trys unikalios kruizinės programos, į kurių kainą įskaičiuoti tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus iki Tenerifės ir atgal, savaitės trukmės kruizas laivu „Ocean Majesty“ aplankant ne tik Madeirą, bet ir pagrindines Kanarų salas – tai unikali galimybė vienos kelionės metu susipažinti ir prisiliesti prie šių gamtos oazių Atlanto vandenyne.

Visus metus lepina amžinas pavasaris

Dėl geografinės padėties Madeiroje visus metus vyrauja malonus klimatas, temperatūra nenukrenta žemiau 16 laipsnių šilumos. Taip pat šioje saloje ištisus metus galima išvysti žydinčias gėles ir išgirsti čiulbančius paukščius. Keliautojų akis Madeiroje džiugina ne tik išraiškingai žydinti gamta, bet ir įspūdingi kalnai bei pakrančių uolos, o vandens entuziastai mėgaujasi vandens teikiamais malonumais ir didingomis Atlanto vandenyno bangomis.

Madeiros simbolis – levados

Levados – unikalūs drėkinimo kanalai, kurių saloje išilgai nutiesta apie 1400 km. Šiais kanalais įrengtos trasos, skirtos žygiams ir pasivaikščiojimams, norintiems arčiau susipažinti su Madeira ir jos gamta. Pasirinkus vieną iš trasų, įrengtą pagal Referto levadą, atsiveria egzotiški dirbami laukai bei bananmedžių giraitės. Iš čia taip pat galima pasigėrėti garsiąja Erelių uola – Penha d`Aguia ir dailiu Porto da Cruz kaimeliu.

Keliaujant kita – Rabacal levados trasa, matyti Risco krioklys, „25 šaltinių“ kaskada ir UNESCO saugomas nepaprastai senas laurų miškas, primenantis filmo „Jūros periodo parkas“ kraštovaizdį. Populiariausias maršrutas veda per tris aukščiausias Madeiros viršukalnes: Pico Arieiro, Pico das Torres ir Pico Ruivo – jos visos yra aukščiau kaip 1800 m virš jūros lygio. Žygis levadomis tinkamas tiek aktyvų laisvalaikį leidžiantiems keliautojams, tiek ramaus poilsio mėgėjams.

Skonių įvairovė

Dar viena dėmesio verta vieta Madeiroje – Mercado dos Lavradores vaisių ir daržovių turgus, kuriame nuo spalvų įvairovės apsisuks galva: pasifloros, mangai, papajos, avokadai, bananai, atgabenti tiesiai iš plantacijos arba nuostabiosios monsteros. Šiame turguje galima paragauti visko, o tęsiant pažintį su Madeiros skonių įvairove reikėtų nepraleisti ir pončos – degtinės, gaminamos iš cukranendrių, medaus ir šviežių citrinų sulčių. Taip pat būtų nuodėmė nepabandyti tradicinio Madeiros vyno, kuris dar vadinamas Madeiros salos auksu, gaminamo jau daugiau kaip 200 metų.

Maudynės ir paplūdimiai

Madeira stebina pakrantėje esančiais iš natūralių uolų susiformavusiais baseinais, skalaujamais Atlanto vandenyno bangų. Rekomenduojama apsilankyti Mašike (Machico) ir Kaljetoje (Calheta) paplūdimiuose, kurie suformuoti net iš auksinio Sacharos smėlio. Besimėgaujant nuostabiais paplūdimiais verta nepamiršti specialių maudymosi batų, kurie apsaugos ne tik nuo akmenų, bet ir saloje gyvenančių jūros ežių.

Madeiros festivaliai

Ši sala išsiskiria ir visame pasaulyje puikiai žinomu gėlių festivaliu, vykstančiu gegužės mėnesį, kuomet Madeiros sostinės Funšalio gatvės pasipuošia dailiomis gėlių kompozicijomis. Vėliau, birželį čia vyksta puikūs fejerverkų šou, kuriais saloje pradedamas atostogų sezonas.

Madeira – tai ne tik gėlės, bet ir vynas: vasaros pabaigoje madeiriečiai kviečia paragauti savos gamybos vyno produktų, o Naujųjų metų naktį Funšalyje vyksta puikus fejerverkų šou.

Ištroškusiesiems įspūdžių sala patiks karnavalo laikotarpiu – tada Funšalio gatvės būna pilnos triukšmingų, spalvingų paradų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)