Atrask Latviją

Latvija turi daug laukinių paplūdimių, tačiau, kad toli nereiktų keliauti, juos galima rasti visai čia pat.

Tokia yra Latvijos Nida, esanti keli kilometrai nuo Lietuvos sienos. Važiuojant keliu nuo Šventosios, Latvijos Papės kaimo link, vos kirtus Latvijos sieną tuoj pat išvysite užrašą – Nida. Pasukus į kairę, žvyruotu keliuku dundėti reikės ne taip ir ilgai, vos 4 kilometrus ir štai jūra, su laukiniu paplūdimiu, garantuota.

Įdomu tai, kad kelyje Nidos link daugiausia automobilių su lietuviškais registracijos numeriais. Stovėjimo aikštelėje – taip pat vien lietuviai.

Ir taip, ši Nida yra visiškai kitokia nei mūsų Kuršių nerijoje esanti Nida.

Čia nerasi nei persirengimo kabinų, nei suolelių, nei kavinių, nei lauko tualetų, nei žaidimų aikštelių. Poilsiui su vaikais šis variantas tinkamas, tačiau su augintiniais – idealus.

Latvijos Nida

Dažniausiai į paplūdimius šunys yra neįleidžiami, tad pabuvoti su savo augintiniais prie jūros tampa beveik neįmanoma. O čia – laisvė ir ramybė, kur gali ilsėtis niekieno neblaškomas. O tolumoje kur ne kur matomas žmogus nė kiek netrukdo.

Paplūdimys – akmenuotas, netiks tiems, kas maloniai nori pagulėti ir pasideginti saulės kaitroje, tačiau kojų masažas – garantuotas. O žiūrėkite, gal ir gintaro tarp į krantą išmetamų šapalų ir akmenukų pavyks surasti.

Latvijos Nida

Grįžtant atgal į Lietuvą, galima pamatyti, kaip mašinos stoviniuoja prie pasienyje esančio estrados žvaigždės Birutės Petrikytės restorano „Birutės uostas“.

Tad jeigu jūs ne Basanavičiaus gatvės gerbėjas, o norite ramaus poilsio – šis buvęs Latvijos kuršių žvejų kaimas yra kaip tik jums. O prapūsti galvą vėjyje, prieš prasidedant rudeniui – rekomenduojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)