Vis dažniau keliones į užsienį klientai planuoja būtent rudenį. Šis sezonas tikrai dėkingas mėgstantiems išvengti vasarinių eilių prie lankytinų objektų, turistų minių gatvėse, norintiems ilgiau pasimėgauti šiltuoju laikotarpiu ar tiesiog svajojantiems apie kelias papildomas dienas ramaus poilsio.

Švelnesniam klimatui pirmenybę teikia daug keliautojų ne tik iš Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių, kai saulė – nebe tokia kaitri, o jūra – pati šilčiausia. Tiesa, apie rudens keliones reikėtų pradėti galvoti jau dabar, nes keliautojai jas rezervuoja gana aktyviai“, – sako „Novaturo“ komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė ir dalinasi keturiomis kryptimis, kurias rekomenduoja atrasti vasarai pasibaigus.

1. Ispanija – romantiškam pabėgimui

Pietiečiai garsėja aistringomis meilės istorijomis, o jų karštas temperamentas juntamas visose kasdienybės detalėse. Ši šalis puikiai tiks tiek įsimylėjusioms poroms, tiek mėgstantiems keliauti ir pažinti šalį.

„Viduržemio jūros pakrantės pietinėje dalyje įsikūrusi Malaga – keliautojų pamėgtas Ispanijos uostas, traukiantis savo jaukiomis gatvelėmis, butikais, jūros gėrybių restoranais, mėlynosiomis vėliavomis pažymėtais paplūdimiais ir aktyviu naktiniu gyvenimu. Šiame krašte bus nesunku išsirinkti viešbutį, nes turizmo infrastruktūra labai gerai išplėtota ir pritaikyta įvairiems poreikiams“, – pasakoja D. Zapkutė.
Malaga

Jos teigimu, atvykus į Malagą patogu derinti poilsį su aktyviu laisvalaikiu, o vaizdingai gamtai ir kalnams čia nenusileidžia originali miesto architektūra, išlikusios istorinės pilys ir žymios meno galerijos.

„Rudenį čia būtina aplankyti atlaisvėjusią Alkazabos tvirtovę ir garsųjį Pablo Picasso muziejų. Beje, Malaga yra patogioje lokacijoje, kuri leidžia giliau pažinti Ispaniją ir tyrinėti šalia esančius istorinius miestus. Keletą dienų pailsėjus viename iš Kosta del Solio kurortų galėsite atrasti romantika alsuojančią Seviliją, Kordobą ar Granadą“, – dalijasi D. Zapkutė.

2. Italija – nuotykių ir istorijų ieškotojams

Italija visame pasaulyje garsėja savo tradicine virtuve ir kultūra, tačiau ne visi žino, kad pietų regione slepia įspūdingą laukinę gamtą ir nematytus paveldo turtus.

„Kalabrijos regionas dar nėra gausiai turistų atrasta vieta, nors keli kurortai jau spėjo atkreipti į save poilsiautojų dėmesį. Čia vis dar galima rasti laukinių paplūdimių ir žmonių neišvaikščiotų vietų. Rudenį oras šyla iki 28 laipsnių, o skaidrus vanduo traukia aktyvaus laisvalaikio mėgėjus nardyti, buriuoti, užsiimti banglenčių sportu“, – pasakoja D. Zapkutė.

Vos už 3,5 kilometrų nuo Kalabrijos regiono nutolusi Sicilijos sala – dar vienas pietų Italijos perlas. Ji pasižymi ne tik labai maloniu klimatu ir iki lapkričio pabaigos besitęsiančiu maudymosi sezonu, bet ir kiekviename žingsnyje juntama istorija.
Palermo

„Italija yra daugiausiai į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktų architektūros paminklų turinti šalis, o nemažai jų galima pamatyti būtent Sicilijoje. Sala per amžius buvo tikras kultūrų katilas, nes per ją ėjo svarbūs prekybiniai keliai: čia gausu senovės Graikijos paminklų, „sicilietiško baroko“, bizantiškų mozaikų, o rudenį jomis žavėtis itin patogu dėl nuslūgusio keliautojų skaičiaus“, – tęsia D. Zapkutė.

3. Madeira – atostogoms gamtos apsuptyje

Portugalijai priklausanti Madeiros sala neretai iš tiesų vadinama rojumi žemėje. Apie 1 000 km į pietvakarius nuo Portugalijos ir 520 km nuo Afrikos žemyno krantų nutolusi sala – didžiausia Madeiros salyne. Čia žmones ištisus metus pasitinka amžinas pavasaris: vasarą vidutinė oro temperatūra neperkopia 23 laipsnių, o žiemos dieną retai nukrinta žemiau 16 laipsnių šilumos.
Madeira

„Rugsėjį Atlanto vandenyne siaučianti Golfo srovė vandenį sušildo vidutiniškai net iki 24 laipsnių. Be to, čia nebūna nei šaltų, nei svilinančiai karštų ir tvankių dienų, tad visus metus dėl oro nuogąstauti keliautojams nereikia. Tiesa, vėlyvą rudenį ir žiemą lietus kiek dažnesnis nei vasarą, tad rudeninę kelionę į salą rinkitės rugsėjo pradžioje“, – pataria D. Zapkutė.

Dėl palankaus klimato, Madeiroje veši vaisiai ir daržovės, tad lankydamiesi galėsite paragauti šviežių bananų, pasiflorų, papajų ar mangų.

„Didžiąją dalį salos užima gamtos draustinis, o nuo birželio iki spalio akį džiugina žydinčios gėlės ir spalvų gausa. Lankantis Madeiroje nevalia praleisti pasivaikščiojimo ilgaamžiuose laurų miškuose ir pasigrožėti laukinėmis orchidėjomis“, – sako D. Zapkutė.

Žavėtis uolėtomis pakrantėmis smagu net tik vaikštant po salą, bet ir plaukiant laivu. Madeiroje puikios sąlygos nardyti, užsiimti banglenčių ar parasparnių sportu, taip pat galima pasiplaukioti su delfinais, stebėti banginius.

4. Portugalija – svajojantiems apie nepamirštamas bangas

Rudenį smagu aplankyti ne tik Madeiros salyną, bet ir žemyninėje Portugalijos dalyje esantį Algarvės regioną. Čia apstu festivalių, religinių švenčių ir mugių, dėl kurių sustoja visas miestų ir miestelių gyvenimas. Vis tik bene labiausiai Portugalija garsėja savo pakrantėmis ir jas skalaujančiomis bangomis – dėl to šalis ypač mėgstama banglentininkų ir šio sporto entuziastų.
Portugalija

„Portugalijoje pasiekti net keli čiuožimo bangomis rekordai, pavyzdžiui, 2011 m. banglentininkas nusileido nuo beveik 24 metrų bangos. Tokie reginiai kvapą gniaužia ne tik sportininkams, bet ir žiūrovams – pakrantėse net įrengti specialios bangų stebėjimo aikštelės. Beje, didžiausios bangos čia būna žiemą, tačiau jau ankstyvo rudens atostogų metu galima pamatyti neįtikėtino dydžio bangų“, – pasakoja „Novaturo“ ekspertė.

Ieškantiems ramybės, vietovė pasiūlys užuovėją nuo turistinio šurmulio ir pakvies pažinti autentišką Portugalijos veidą.

„Čia stipriai jaučiama autentiška Portugalijos dvasia. Regionas pasižymi užutėkiais ir įlankėlėmis, keisčiausių formų uolomis ir fantastiškomis grotomis, o miesteliuose gausu bažnyčių, vienuolynų ir muziejų. Jei jau išnaršėte Ispanijos ir Italijos krantus, kitas taškas Jūsų lankytinų šalių sąraše turėtų būti Portugalijos Algarvės regionas“, – sako D. Zapkutė.

Tad šios keturios kryptys – puikus pasirinkimas tiek antroms rudeninėms atostogoms ar tiems, kuriems norisi kiek lėtesnio, rudeniško poilsio tempo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)