Krokuva – vienas gražiausių viduramžių miestų Europoje ir vienas iš nedaugelio miestų, kurie nebuvo sugriauti per Antrą pasaulinį karą. Šiuo metu Krokuva garsėja gotikinėmis bažnyčiomis, akmenimis grįstomis gatvėmis, jos senamiesti įtrauktas į UNESCO kultūrinio paveldo sąrašą, žinomas triukšmingu naktiniu gyvenimu.

Prieš kelionę visada pravartu pasidomėti kainomis ir atitinkamai planuoti savo biudžetą. Štai kelionė traukiniu iš Vilniaus į Krokuvą asmeniui kainuoja 30 eurų, studentams, vaikams, senjorams taikoma 50 proc. nuolaida, moksleiviams – 30 proc. Traukinys tarp Lenkijos ir Lietuvos kursuoja kiekvieną dieną.

Apgyvendinimo išlaidos Krokuvoje gali labai skirtis priklausomai nuo apgyvendinimo tipo ir vietos. Pigus viešbutis ar nakvynės namai miesto centre gali kainuoti apie 17-30 eurų už naktį, o vidutinės klasės viešbutis – apie 40-85 eurus už naktį.

Maisto kainos Krokuvoje yra gerokai mažesnės nei Lietuvoje, be to, yra daugybė pasirinkimo galimybių, atitinkančių skirtingus biudžetus. Nebrangiame restorane pietūs kainuoja apie 5-8 eurus, o trijų patiekalų vakarienė dviem asmenims vidutinės klasės restorane kainuoja apie 20-40 Eur.

Pramogų kainos Krokuvoje taip pat gali labai skirtis priklausomai nuo veiklos. Apsilankymas muziejuje ar galerijoje vienam asmeniui kainuoja apie 4-8 eurus, bilietai į kiną kainuoja apie 4-6 eurus, o naktinis pasilinksminimas bare ar klube – apie 20-30 Eur asmeniui.

Ką veikti Krokuvoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)