Apsilankymas Farerų salose – unikali gyvenimo patirtis, išties būtų apmaudu ją praleisti.

Nueikite iki Siorvagsvatno ežero Suvurojaus saloje

Siorvagsvatno ežeras – didžiausias šalyje. Jis tyvuliuoja didingų uolų pakraštyje, nuo kurių atsiveria gražūs ir tuo pačiu bauginantys vaizdai. Po valandos ėjimo pamatytumėte begalinį ežerą uolos viršūnėje, kurį nuo vandenyno skiria tik plonas žemės rėželis. Stulbinamai gražu.

Farerų salos

Pavalgykite kaip tikri vikingai

Farerų salose gausu šviežios avienos ir jūrų gėrybių. Lašiša, langustai, Farerų salų aviena ir menkė – tik nedidelė dalis vietos delikatesų. Farerų salose yra tik čia augančių prieskoninių žolelių, kurių niekur kitur nerasite.

Farerų salos

Stebėkite paukščius

Farerų salose gausu aukštų uolų, krioklių ir žalių kalnų, tad šias salas mėgsta migruojantys paukščiai. Kasmet čia peri pufinai, šiauriniai audrapaukščiai, šiauriniai padūkėliai, laibasnapiai narūnėliai, petreliai ir tripirščiai kirai.

Farerų salos

Patyrinėkite Mičineso salą

Šalies pietuose esanti ši nedidelė sala – viena garsiausių Farerų vietų. Atplaukite keltu ir vaikštinėkite po salą. Čia rasite pufinų kolonijas ir garsiausią šalyje švyturį.

Farerų salos

Nukakite iki Gasadalur salos

Gasadalur sala su senais žaliastogiais namais, ramybe ir vaizdais į vandenyną yra tarsi pasakų kaimelis. O didžiausia šio kaimo garsenybė – nedidelis krioklys, iš kurio vanduo teka tiesiai į vandenyną. Tiesiog privalu visa tai pamatyti.

Farerų salos

Susiliekite su gamta

Farerų salos – idealus kraštas ilgiems pasivaikščiojimas lyguma ir po kalnus. Tyras oras, nuostabūs vaizdai – ideali aplinka pasivaikščiojimams. O kur dar kalvos, velėna apaugę namelių stogai, avių bandos – tikra ramybės oazė. Pasivaikščioti ypač tinka Mičineso sala, Saksuno kaimas Streimojaus saloje, Gsadalur sala, Torshaunas (Farerų salų sostinė) ir, be abejo, pasivaikščiokite aplink Siorvagsvatno ežerą.

Farerų salos

Pajodinėkite su arkliais

Dar ne taip seniai Farerų salose arklių buvo praktiškai nelikę, jų salose ir dabar nėra daug. Vis tik jodinėjant labai smagu apžiūrėti kai kurias Farerų salų vietoves. Jei susidomėjote, rasite šią paslaugą siūlančių įmonių.

Farerų salos
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)