Analitikos ir konsultavimo įmonė „GlobalData“ apibendrino atitinkamus duomenis ir išsiaiškino, kuri iš Europos šalių yra labiausiai lankoma turistų.

Metai iš metų lyderio laurais buvo vainikuojama Prancūzija, todėl nekeista, kad ir šiemet ji – garbinga pretendentė į lankomiausios pasaulio šalies titulą, rašo euronews.com.

Remiantis „GlobalData“ pateiktomis išvadomis, prieš COVID-19 sukeltą pandemiją Prancūzija buvo kotiruojama kaip labiausiai pasaulyje lankoma šalis. Pavyzdžiui, 2019 metais savo kelionių tikslu ją pasirinko net 88,1 mln. piliečių.

2021 metais pirmoji vieta lankomiausių šalių kategorijoje atiteko Ispanijai, tačiau padėtis veikiausiai greitai pasikeis, kadangi 2022 metais turistai vėl plūdo į Prancūziją, iš viso pasitikusią net 66,6 mln. užsieniečių.

Maljorka

„GlobalData“ prognozuoja, kad iki 2025 metų metiniai Prancūzijos lankomumo rodikliai pasieks 93,7 mln. Toks svečių iš užsienio skaičius turėtų padėti šaliai įsitvirtinti kaip didžiausiam viso pasaulio turistų traukos centrui.

Vienas patraukliausių Prancūzijos aspektų, anot „GlobalData“, yra jos transporto tinklas.

Keliauti iš vieno didelio šalies miesto į kitą labai paprasta, kadangi tarp jų kursuoja greitieji traukiniai.

Iš Prancūzijos ypač lengva pasiekti ir kitas Europos šalis – norint įveikti nemenką atstumą, tereikia sėsti į naktinį traukinį.

Šiais metais ketinamais paleisti miegamaisiais traukiniais iš Paryžiaus bus galima keliauti į Vieną, Berlyną ir Milaną, o 2024 metais – ir į Barseloną.

Nuo Prancūzijos lankomiausių pasaulio šalių sąrašuose nedaug atsilieka Ispanija.

Nors daugelio šalių lankomumo rodikliai per pandemiją ganėtinai nusmuko, Ispanija, tada sulaukusi 26,3 mln. svečių, sugebėjo aplenkti Prancūziją.

Sėjama, kad ateity Ispanija išliks antroje vietoje po Prancūzijos.

Remiantis „GlobalData“ pateikta informacija, 2025 metais Ispaniją turėtų aplankyti 89,5 mln. užsienio turistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją