Belgradčiko uolos ir tvirtovė

Vėjas, lietus ir laikas bendromis pastangomis suformavo unikalių formų uolas netoli Belgradčiko, o žmonių rankos čia išmūrijo tvirtovę, kurios sienos – tos uolos. Vietos gyventojai nestinga vaizduotės – per daugelį metų čia sukurta daug legendų apie uolas, kurių formos panašios į gyvūnų ir žmonių siluetus.

Shiroka Laka kaimas

Shiroka Laka – nedidelis kaimelis Rhodope kalnuose, garsėjantis juodos ir baltos spalvos nameliais akmens stogais. Jei pasiseks, išgirsite, kaip Nacionalinės folkloro menų mokyklos mokiniai repetuoja bulgarų liaudies dainas. Apsilankykite čia kovo pradžioje, kai vyksta Kukeri šokių šventė, tada šokėjai, apsitaisę lyg pabaisos – su kaukėmis, dideliais pilvais varo blogio jėgas ir kviečia pavasarį.

Nessebaras

Nessebaras – į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas pajūrio miestelis su puikiai išlikusiomis viduramžių bažnyčiomis senamiestyje. Aplink miestelį esančiuose Saulėtajame, Kavasi paplūdimiuose ir Ravda kaime gausu įvairiausių pramogų. Graži vieta nuotraukoms – senamiesčio pusiasalyje stovintis malūnas.

Bulgarija

Pirino nacionalinis parkas

Pirino nacionalinis parkas – ištisus metus bulgarų lankoma vieta. Tai – UNESCO biosferos draustinis, gana uolėtas, aplinka primena Alpes, su žaluma aukštesnėse vietovėse. Viena iš aukščiausių keterų vadinama Koncheto (išvertus iš bulgarų k. – „mažas arklys“). Ją pamatyti privalu visiems, ketinantiems apsilankyti Pirino nacionaliniame parke.

Plovdivo senamiestis

Skaitant apie Plovdivo senamiestį gali pasirodyti, kad jis pernelyg išliaupsintas, tačiau čia iš tiesų yra akmenimis grįstų gatvių, senų ryškiomis spalvomis nudažytų namų, mažyčių jaukių kavinukių, restoranų. Ką gi – įsigykite patogius batus ir patys patyrinėkite šio miesto senamiestį. Jokios nuotraukos ar aprašymai negali atspindėti jausmo, kuris apima čia vaikštinėjant šiltą vasaros vakarą, kai prie barų staliukų gatvėse jaukiai šurmuliuoja lankytojai, besimėgaujantys maistu ir gėrimais.

Bulgarija

Tsarevetso tvirtovė

Beveik prieš 1 000 metų Veliko Tarnovo buvo Bulgarijos sostinė, kai šalis atgavo nepriklausomybė nuo Bizantijos imperijos. Assenų dinastijos carai įkūrė nuostabią sostinę su tvirtovėmis ir bažnyčiomis ant dviejų pagrindinių kalvų (Tsarevetsas ir Trapezitsa). Apsilankykite Tsarevetse ir tikrai pamilsite šią atstatytą Bulgarijos tvirtovę. Vakarais šviesų pasirodymas čia pasakoja istorijas iš Bulgarijos praeities.

Vingiuota Ardos upė

Arda – didžiausia upė Rhodope kalnų regione, bet ne dėl to ji laikoma unikalia. Kasmet šimtai profesionalių ir mėgėjų fotografų renkasi čia užfiksuoti įstabių saulėtekių ir saulėlydžių nuo aplinkinių kalvų. Ardos upėje galite maudytis, plaukti baidarėmis, pakrantėse degintis, stebėti paukščius.

Bulgarija

Golyam Beglik draustinis

Golyam Beglik – žavus draustinis, esantis amžinai žaliuojančiuose miškuose prie Rhodope kalnų. Čia gausu mėgėjų plaukti baidarėmis, pasivažinėti dviračiais ir tiesiog gamtos mylėtojų. Vandens telkinių pakrantėse stovi žavūs nameliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt