Kaip praneša Bulgarijos žiniasklaida, šalies valdžia ketina atšaukti kovo 13 d. dėl koronaviruso epidemijos įvestą karantiną. Artimu metu bus leista vesti sportinius užsiėmimus gryname ore. Laikydamiesi socialinio atstumo taisyklių, ims veikti kavinės, restoranai ir greitojo maitinimo įstaigos lauke.

Aptarnaujantysis personalas privalės dėvėti apsaugines kaukes ir po kiekvieno lankytojo dezinfekuoti stalus ir kėdes. Matomoje vietoje turės būti lankytojams prieinami dezinfekavimo skysčiai.
Bulgarijos Turizmo ministerija kuria įvairius turizmo sektoriaus veiklos atnaujinimo scenarijus. Skaičiuojama, kad 2020 m. turizmo sektorius turėtų užtikrinti 18 proc. BVP.

Kaip trumpoje spaudos konferencijoje teigė Turizmo ministerijos vadovė Nikolina Angelkova, pagal optimistinį scenarijų, sezonas prie Juodosios jūros prasidės liepos 1 d. – šiuo atveju pasiruošimas jam prasidės birželio 15 d. Neatmetama galimybė, kad kažkiek užsakomųjų lėktuvų gali būti priimti ir anksčiau. Bulgarijos žiniasklaidos duomenimis, liepos 17 d. laukiama kelių turistinių reisų iš Vokietijos ir iš Didžiosios Britanijos.

Siekdama apsaugoti turistus ir užtikrinti jiems saugų poilsį, Bulgarija aptaria kelias priemones. Svarstoma galimybė atšaukti mokestį už gultus ir skėčius paplūdimiuose, be to, sustatyti juos toliau vieni nuo kitų. Bulgarijos Sveikatos apsaugos ministerija pasiūlė statyti gelbėtojų bokštelius 150 m atstumu vienas nuo kito.

Gali būti, kad turistams bus įvestos specialios deklaracijos, kuriose jie turės pranešti apie savo sveikatos būklę ir apie tai, kur praleis atostogas. Turistai turės patvirtinti, kad žino saugumo taisykles ir prisiima atsakomybę už jų vykdymą. Kaip ir kitose Europos šalyse, turizmo atnaujinimas Bulgarijoje prasidės nuo vidaus rinkos. Vyriausybė gali pradėti antikrizinę čekių programą šalies gyventojams, kuri suteiks bulgarams galimybę ilsėtis paplūdimiuose ir kalnų kurortuose.

Bulgarija tikisi, kad bus įvestos bendros palaipsnio sienų atidarymo ES šalyse taisyklės. Neseniai įvykusiame ES turizmo ministrų susitikime N. Angelikova pabrėžė, kad būtina įvesti supaprastintą vizų režimą su trečiosiomis šalimis, taip pat ir su Rusija bei Turkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)