Ir iš tiesų kelionė senais serbiškais automobiliais yra sudėtinga. Keturiems lietuviams tenka pasukti galvą tiek ieškant kelių, tiek stengiantis pakrauti visą elektroninę įrangą ar ieškant interneto ryšio. Laidos pavadinimas „Jugo broliai“ gimė sujungus serbiško automobilio „Yugo“ pavadinimą ir komandiškumą, kurį simbolizuoja brolybė.

Su A. Valujavičiumi susisiekėme jam būnant Belgrade, kur jis kartu su draugais ir tikrais šios kelionės broliais Renaldu, Ignu ir Ryčiu įstrigo keletui savaičių dėl automobilių pirkimo rūpesčių ir muitinėje užstrigusių lagaminų.

Pašnekovas pasakojo, kad sau plane yra pažymėjęs daug įvairių vietovių, o daugiausiai dėmesio keliaudami skiria gamtai, tad renkasi atokesnius kelius, kurie 1991 metais pagamintiems automobiliams kartais tampa sudėtinga užduotimi. „Automobiliai senesni už mus, tad apsidžiaugsime jei riedės ir nesuges (juokiasi). Vis dėlto ši kelionė yra bendras mūsų iššūkis ir draugų nuotykis“, – su šypsena pasakojo patyręs keliautojas.

Pasiteiravus, kaip kilo šios kelionės idėja, A. Valujavičius atsakė, kad idėja keliauti į Balkanų šalis atsirado dar plaukiant Dunojumi. Keliauti automobiliu buvo ir seno Aurimo bičiulio Ryčio svajonė. Jiems pradėjus planuoti kelionę prie draugų prisijungė ir Renaldas su Ignu. „Nors pirminis planas buvo keliauti dviese, supratome, kad keliaujant tik vienu automobiliu gali būti pavojinga. Dar vienas ekipažas reikalingas, nes taip galime vieni kitiems padėti.

Pagrindinis mūsų tikslas yra nuvažiuoti 7000–8000 km. Manau, kad dar ne su vienu iššūkiu teks susidurti“, – pasakojo laidos „Jugo broliai“ vedėjas.

Visą Aurimo kelionę laidoje „Jugo broliai“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną nuo 21 val. per Delfi TV. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)