Tobulos atostogos nebūtinai turi būti brangios

Visai neseniai iš kelionės po Šiaurės Italiją grįžusi kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ komunikacijos specialistė Snieguolė Valiaugaitė bendrovės pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad prireikė laiko suprasti, jog vasaros atostogas galima patikėti ir Italijai. Vos per tris dienas apkeliavusi dalį Komo ežero, Veroną ir Milaną, Snieguolė atvirauja, kad geresnės ir gražesnės vietos atostogoms Europoje ji net neįsivaizduoja.

„Vasaros metu Italijoje iš tiesų prabunda įspūdinga gamta: žaliuoja kalnai, prie traukinių bėgių žydi aguonos. Keliaujantiems belieka tik mėgautis šiluma, valgyti lazaniją, ledus, itališkas braškes ir tarti gražiausią atostogų tostą su taure“, – Italijos atmosfera dalinasi S. Valiaugaitė.

Keliautoja pasakoja, kad planuojant tokią kelionę piniginė neturėtų būti nuskriausta – lėktuvo bilietas į Milaną, Bergamo oro uostą, vasaros sezonu kainuoja nuo 50 eurų į abi puses.

Ką galima nuveikti atostogaujant Šiaurės Italijoje?

Šiaurės Italija keliautojams negali pasiūlyti jūros, tačiau S. Valiaugaitė tikina, kad gulėti ant gulto čia tikrai ne vieta: „Jeigu jau pasirinkote atostogas ne prie jūros, tik neužsidarykite viešbutyje ar net viename mieste. Iš Milano galite labai patogiai pasiekti Veroną, Veneciją, Komo ežerą, Romą, Boloniją ir kitus nuostabius Italijos regionus. Mes savo kelionės metu svajojome aplankyti Veroną ir Komo ežerą. Traukinio bilietui į Komo miestą asmeniui išleidome vos 5 eurus į vieną pusę, o bilietas į Veroną kainavo apie 13 eurų“, – pasakoja S. Valiaugaitė.

Šiaurės Italija

Miestas, žavintis meile, žmonėmis ir kultūriniu paveldu

Čia žydi daugybė rožių, visi daugiau bučiuojasi ir rašo laiškus Džiuljetai. Spėlioti daug nereikia tai – Verona. Į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktas miestas tikrai turi kuo didžiuotis: čia galima pasivaikščioti po didžiulį Arena di Verona amfiteatrą, aplankyti vietinį turgų, užkilti į Torre dei Lamberti bokštą, pasigrožėti panorama nuo Šv. Petro (Verona Castel San Pietro) pilies, o Džiuljetos balkone – net ir prisišaukti meilę.

Šiaurės Italija

S. Valiaugaitė priduria: „Verona yra ypatinga. Miestas pilnas turistų, tačiau jie visi tarytum subėga į savas gatveles ir atrodo, kad esi kone vienas. Čia, kaip ir visoje Italijoje, gėlėmis, o ypač, rožėmis, išpuošti balkonėliai, siaurose gatvelėse groja gatvės muzikantai. Miestas apsuptas upės ir tiltų, o pastatų stogai užkloti rausva spalva. Su draugu juokavome, kad čia yra nuostabi vieta pasenti. Galima manyti, jog triukšmas čia kainuoja didelius pinigus, todėl visi taupo ir renkasi ramybę“.

Šiaurės Italija


Vienas gražiausių ežerų Europoje

Šiaurės Italijos pažiba – tarp kalnų įsikūręs Komo ežeras, kuris priblokš net ir visko mačiusį keliautoją. Ant Komo ežero kranto savas vilas prižiūri pasaulio garsenybės, atostogauja amerikiečiai, o turistai iš viso likusio pasaulio varvina seilę.

„Prie šio ežero iš Milano galima atvykti dviem maršrutais: važiuojant traukiniu į Komo arba Leko miestelius. Jiedu yra labai panašūs, tad net negalėčiau išskirti, kurį pamatyti vertėtų labiau, tačiau viešėdami tiek vienur, tiek kitur, būtinai užsisakykite laivą, keltą, vandens taksi arba hidroplaną (vandens lėktuvą). Taip pat būtinai aplankykite Bellagio arba Varenna miestelius, kur pasijusite it filme, būsite apsupti kalnų ir pagaliau nuoširdžiai pailsėsite. Paprasto maršrutinio laivo kaina apie 10 eurų į vieną pusę“, – patarimais dalinasi S. Valiaugaitė

Šiaurės Italija

Milane būtina turėti vieną tikslą

Nors keliautoja užtikrina, kad viešnagei Milano centre užtenka ir vienos dienos, ji rekomenduoja neaplenkti Milano Duomo katedros. Pasak S. Valiaugaitės, užkilti ant katedros stogo ir apžiūrėti katedrą iš vidaus yra tiesiog privaloma.

S. Valiaugaitė prisimena: „Kai pirmą kartą lankiausi Milane, vizito Duomo katedroje ir ant jos stogo atsisakiau dėl milžiniškos žmonių eilės. Ilgą laiką dėl to gailėjausi, todėl keliaujantiems rekomenduoju – būtinai pasirūpinkite bilietais į šį lankytiną objektą iš anksto. Patikėkite, vaizdas atperka visas laukimo minutes ar net valandas. Pilnas lankytojo bilietas, su galimybe aplankyti katedros požemius, vidų ir terasas ant stogo, mums kainavo 17 eurų asmeniui“.

Šiaurės Italija

Jeigu pavargote nuo Turkijos, tuomet jums – į Italiją

Nors kelionių ekspertai vieningai sutinka, kad vasaros TOP kryptys vis dar išlieka tos pačios – Turkija, Graikija ar Ispanija, keliautojai vis dažniau dairosi aktyvesnių maršrutų.

„Italija puikiai tiks tiems, kurie nori šiek tiek aktyvesnio poilsio. Čia galėsite ir patinginiauti, ir daug pakeliauti bei pažinti. Nebijokite daryti nepopuliarių sprendimų. Pasaulis per didelis, kad vertėtų atidėlioti tokias keliones“, – šypsosi S. Valiaugaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)