Miestai, siekdami suteikti gyventojams ir miesto svečiams galimybę mėgautis vasariškais malonumais, atsivežė smėlio, pastatė įspūdingus baseinus, apstatė judrias gatvės paplūdimio skėčiais ir gultais. Štai 11 geriausių miesto paplūdimių, įkurdintų Europoje.

11. Poniatowka paplūdimys (Lenkija, Varšuva)

Lenkijos sostinėje Varšuvoje labai trūko paplūdimių, kol prieš kelerius metus atsirado Poniatowka paplūdimys. Didelis laukinis paplūdimys išdygo tiesiog mieste ir čia siūloma viskas, pradedant paplūdimio tinkliniu, maudynėmis, baigiant pašėlusiais vėlyvais vakarėliais. Vis tik pasilinksminimo galimybė – toli gražu ne vienintelis poilsiautojus traukiantis dalykas. Čia galima pasimėgauti laukine gamta, jei tik rasite tylesnį kampelį.

Maža to, čia galite pamatyti ūdrų, briedžių, elnių ir netgi meškų. Būtinai užsukite į dėmesio vertą barą „Temat Rzeka“, kuriame rengiamos filmų peržiūros, žaidžiamas paplūdimio tenisas ir rengiami įspūdingi paplūdimio vakarėliai.

10. Tamariz (Portugalija, Lisabona)

Netoli Portugalijos sostinės Lisabonos įsikūręs miesto paplūdimys, itin mėgstamas tiek vietinių, tiek miesto svečių. Ši vieta tiesiog nuostabi: 350 metrų paplūdimys, smėlis ir atvira jūra. Vanduo čia ramus, paplūdimys – smėlio, taigi ši vieta tiesiog tobula poilsiui su šeima.

Rytinis paplūdimio pakraštys – tai vandenyno baseinas, kuriame vanduo šiek tiek šiltesnis nei jūroje. Gultų nuoma čia kainuoja tikrai nemažai, todėl dauguma atsiveža savus. Visai šalia paplūdimio stūkso nuostabaus grožio viduramžių rūmai, suteikiantys papildomo šarmo ir išskirtinumo. Čia lankytojus vilioja daugybė kavinių ir restoranų, taigi kyla pagunda šiame miesto paplūdimyje praleisti visą dieną.

9. Barceloneta (Ispanija, Barselona)

Po 1992 m. įvykusių olimpinių žaidynių miesto paplūdimys buvo gerokai atnaujintas. Tada buvo nuspręsta, kad miestui bus atverta jūra, o restoranus ir viešąsias maudyklas pakeitė aukščiausios klasės paplūdimiai. Šalia šių smėlio paplūdimių išdygo dailūs viešbučiai ir restoranai, o metams bėgant ši zona poilsiautojams tampa vis patrauklesnė. Lankytojų čia netrūksta tiek dieną, tiek naktį. Paplūdimio linijos ilgis siekia daugiau nei 1100 metrų, gausu čia ir vandens pramogų. Į miesto centrą galima patekti einant palmėmis apsodintu pėsčiųjų taku.

8. South Bank (Jungtinė Karalystė, Londonas)

Žavinga vieta įsikūrusi šalia vienos iš judriausių pėsčiųjų arterijų. Šis smėlio koridorius ribojasi su Queen’s Walk pėsčiųjų keliu ir yra pilnas smėlio, paplūdimio gultų ir pašiūrių. Žinoma, šis paplūdimys jums netiks, jei žvalgotės ramios vietos poilsiui, tačiau jei norite išgerti kelis kokteilius, pastatyti porą smėlio pilių ir pasimėgauti nuostabiais Temzės vaizdais, ši vieta – tobulas pasirinkimas. Šiame paplūdimyje vasaros metu gausu vietinių ir atvykėlių iš svetur, rengiami koncertai, renginiai ir parodos. Mėgaukitės buvimu tarp žmonių, gyvais pasirodymais ir neįtikėtinai gyvybinga čia tvyrančia atmosfera.

7. Canary Wharf (Jungtinė Karalystė, Londonas)

Londono gyventojai ir šio miesto lankytojai neabejotinai gali įvertinti miesto paplūdimius. Vienas iš populiariausių – Canary Wharf, smėlio oazė, pasislėpusi už dangoraižių. Šiame paplūdimyje gausu tinklinio aikštelių, įsikūręs garsusis KERB maisto turgus, kur miestiečiai randa užkandžių pietums.

Šiame miesto paplūdimyje kiekvieną vasarą vyksta renginiai, atgabenamas smėlis tinklinio aikštelėms ir paplūdimio regbiui. Taigi kiekvieną kartą čia atvykę galite tikėtis vis kitokių vaizdų ir įspūdžių.

6. Vltavos upė (Čekija, Praha)

Nors jūros čia nėra, tai neužkirto kelio Prahoje sukuti šaunų miesto paplūdimį ant Vltavos upės krantų. 500 tonų atvežto smėlio, daugiau nei 200 baseino gultų ir neįtikėtino dydžio baseinas – nieko keisto, kad vietos gyventojai ir miesto lankytojai tiesiog plūsta į šią vietą. Ši vieta skirta toli gražu ne tik suaugusiesiems – vaikai čia galės laiką leisti jiems skirtoje aikštelėje.

Jei žvalgotės aktyvesnio poilsio, išmėginkite badmintoną ar paplūdimio tinklinį – žaidimų aikštelės įkurdintos tiesiog paplūdimyje. Saulei nusileidus ir žvaigždėms sužibus danguje paplūdimys pavirsta vakarėlių aikštele, kur skamba gyva muzika, vyksta šokiai ir visą vasarą organizuojami specialūs renginiai. Paplūdimys lankytojų laukia kiekvieną dieną nuo 10 val. ryto iki vidurnakčio, o geriausias metas atvykti – kai šviečia saulė.

5. Blijburg Aan Zee (Nyderlandai, Amsterdamas)

Ši vieta Amsterdame – tikrų tikriausias miesto paplūdimys su smėliu ir vieta maudynėms. Paplūdimio ilgis siekia 250 m, plotis – 40 metrų ir čia visada rasite veiklos. Paplūdimys veikia nuo birželio iki rugsėjo mėn., nuo trečiadienio iki sekmadienio. Sekmadieniais čia rengiami vėlyvieji pusryčiai, savaitgaliais – vaikams skirti renginiai. Čia pasirodymus rengia didžėjai ir gyvo garso grupės.

Maistas kavinėse tiesiog nuostabus, daug organiškų ir vegetariškų patiekalų. Nakties metu visada uždegamas bendras laužas, aplink kurį jauku susiburti, o miesto svečiai lankydamiesi šiame paplūdimyje turi galimybę pajausti vietos gyventojų kuriamą atmosferą. Šioje vietoje rengiama daugybė paplūdimio vakarėlių, veikia burlenčių sporto dirbtuvės.

4. Danube sala (Austrija, Viena)

Ši pailga ir labai siaura sala centrinėje Vienos dalyje – dalis sistemos, skirtos apsisaugoti nuo potvynių. Vis tik jos paskirtis kur kas platesnė – čia įkurtas 42 km ilgio paplūdimių ruožas. Be paplūdimių ir maudynėms skirtų vietų čia įrengti takai tinkami važinėti dviračiais, bėgioti ir vaikščioti.

Maža to, čia atvykę galėsite naudotis grilio ir piknikų zonomis, žaidimų, paplūdimio tinkliniui skirtomis aikštėmis ir apsilankyti parduotuvėse bei restoranuose. Veiklos čia tikrai nepritrūksite, o tarp paplūdimyje siūlomų užsiėmimų yra nardymo su vamzdeliu ir burlenčių sporto pamokos. Danube sala – gamtos draustinis, kur auga ir gyvena daugybė saugomų augalų ir gyvūnų rūšių.

3. Badenschiff (Vokietija, Berlynas)

Šis miesto paplūdimys sudarytas iš skirtingų elementų, įskaitant seną laivą, kuris buvo paverstas baseinu. Čia pasimaudyti atvykstantys žmonės nevengia sudalyvauti paplūdimio vakarėliuose. Plūduriuojantis baseinas sujungtas su pėsčiųjų tiltu, ant kurio kabo poilsiui skirti hamakai. Paplūdimio svečiai gali ilsėtis ant smėlio arba žaisti paplūdimio tinklinį vienoje iš smėlio aikštelių.

Paplūdimio bare siūloma ragauti pačių įvairiausių vasariškų kokteilių ir ant grilio keptų patiekalų. Taikiai nuteikiantys rytiniai jogos užsiėmimai čia vyksta du kartus per savaitę, o kartą per mėnesį čia rengiami koncertai po atviru dangumi. Paplūdimyje įrengta atskira vaikams skirta zona, kurioje galima statyti smėlio pilis ir žaisti.

2. Paris Plages (Prancūzija, Paryžius)

Vasaros metu vienam mėnesiui dešinysis Senos upės krantas nuo Luvro iki Pont de Sully pavirsta vienu nuostabiausių miesto paplūdimių visoje Europoje. Čia atvežama daug smėlio, paplūdimio gultų, išklojama veja, duris atveria paplūdimio kavinės ir ledainės. Kai oro temperatūra pakyla labai aukštai, galima naudotis vandens purkštuvais tam, kad nuvytumėte pagundą nerti į Seną.

Čia rengiami nemokami vasaros koncertai, sporto renginiai, taigi nieko keisto, kad visi, kurie dar neišvyko atostogų iš miesto, skuba laisvalaikį praleisti čia. Lankymasis šiame miesto paplūdimyje nemokamas, todėl vienintelė užduotis – kuo skubiau užimti vietą po didžiuliais skėčiais.

1. Briuselio paplūdimys (Belgija, Briuselis)

Kiekvienais metais Briuselio kanalo krantai paverčiami tikru miesto paplūdimiu su čia atvežamu smėliu, paplūdimio pašiūrėmis, gultais ir fontanais. Šis paplūdimys lankytojus priima tik karščiausią vasaros mėnesį – nuo liepos 15 d. iki rugpjūčio 15 d. Veiklos čia tikrai daug: galima irkluoti, žaisti futbolą, šokti, o vaikai tuo metu kuo puikiausiai laiką leis stebėdami magiškus šou ir dalyvaudami visą dieną rengiamose dirbtuvėse.

Naktys skirtos suaugusiesiems – čia rengiami vakarėliai ir koncertai. Paplūdimio veikimo laikotarpiu čia rengiamas įspūdingas šviesos ir garso šou, dideliame ekrane rodomi filmai. Skubėkite kartu su Briuselio gyventojais ir miesto svečiais apsilankyti šiame įspūdingame miesto paplūdimyje, kuris, daugelio nuomone, geriausias visoje Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)