Jei atostogauti dažniausiai skrendate lėktuvu, tačiau toks keliavimo būdas jau nusibodęs, pasileiskite į kelionę kemperiu. Net ir tie, kurie į ilgų atstumų kelionę vengia vykti automobiliu, namelis ant ratų gali būti puikus išbandymas, juk čia vietos – 4-5 asmenims, o ir visi patogumai bus su jumis kartu.

Kelionė kemperiu

Nors suskaičiavus kemperio nuomą, degalus, kempingus ir kelių mokesčius šis būdas nėra pigesnis nei skrydis lėktuvu ir gyvenimas viešbučiuose, nauji potyriai – garantuoti. Namelių ant ratų nuomos sezonas yra populiaresnis vasarą, bet su juo galima keliauti ir žiemą.

Lietuvoje keliavimas kemperiais nėra itin populiarus, tačiau Vakarų Europoje ir Amerikoje tokios išvykos – įprastos, tad kelyje galima sutikti ne vieną namuką ant ratų, o pakelėse – daugybę jiems skirtų ženklų, sustojimo vietų, paslaugas teikiančių servisų. Pavyzdžiui, kur galima sustoti, o kur draudžiama. O štai Lietuvoje tokių ženklų – vos vienas kitas.

Taigi, pats didžiausias privalumas keliaujant kemperiu – beveik neribota galimybė planuotis maršrutą bei gyventi pačiose gražiausiose gamtos kampeliuose.

15 dalykų, kurie jus džiugins keliaujant kemperiu:

1. Jūs turite namą ant ratų, o tai reiškia, kad galite sustoti ir įsikurti beveik bet kur ir bet kada.
2. Turite ir terasą šalia savo namo ant ratų, nes didelėje kemperio bagažinėje visada galite vežtis stalą su kėdėmis, gultus ar skėčius nuo saulės, kepsnines ir kt.

Kelionė kemperiu

3. Galite miegoti pačiose gražiausiose gamtos vietose. Ten, kur nerasite nei viešbučių, nei privačių namų, kur būtų galima pernakvoti.
4. Visada turite viryklę su savimi, tad gurmaniškas vakarienes galima ruošti nors ir kas vakarą.
Kelionė kemperiu

5. Turite šaldytuvą su šaldymo kamera, kuris gali būti pilnas maisto atsargų visos kelionės metu.
6. Taip pat turite ir tualetą, tad prispyrus reikalui bet kada galite juo pasinaudoti.
7. Turite ir dušo kabiną. Švarūs liksite net ir atokiausiose vietoje.
8. Ir, žinoma, plačią dvigulę miegamojo lovą!
Kelionė kemperiu

9. Spintą, kurioje galite vežtis 21 suknelę visoms trims atostogų savaitėms ir dar didžiulę batų kolekciją – nuo sportinės avalynės iki aukštakulnių.
10. Jei lauke lis ar bus drėgna, niekada nesušalsite, nes galėsite pasišildyti savo namelį ant ratų.
11. Taip pat iš kelionės galite parsivežti nestandartinio dydžio lauktuves, kurios netilptų į standartinius lagaminus ar net automobilį.
12. Galite beveik neriboti bagažo kiekio ir su savimi, jei norite, pasiimti nors ir 5 lagaminus.
13. Skysčiai, kurie rankiniame bagaže, skrendant lėktuvu, yra ribojami. O draugai ar artimieji laukia dovanų! Tad parsivežti autentiškus gėrimus iš kiekvienos šalies bus patogu.
Kelionė kemperiu

14. Į kelionę galite pasiimti dviračius, kurie bus laiko praleidimo pramoga atostogų metu.
15. Galite keliauti visa šeima – net ir jūsų šunys. Tad geriausi draugai visada liks šalia!

6 minusai, su kuriais susidursite keliaujant kemperiu:

16. Bene didžiausias minusas minusas – pavojus kelionės metu. Nepalikite kemperio nemokamose ir nesaugomose stovėjimo aikštelėse, nes vagys žino, kad šiame name ant ratų yra visas jūsų kelionės metu pasiimtas turtas.
17. Ir privalu stebėti tunelių aukščius ir pločius kalnuotose Vakarų Europos vietose. Žinokite savojo kemperio aukštį. Turbūt įsivaizduojate tą momentą, kaip jūsų kemperis tampa... „kabrioletu“.
18. Jums reikės visą kelią vairuoti, tačiau pavargę, visada galėsite sustoti.
19. Didelės degalų sąnaudos. Net ir ekonomiškas kemperis šimtui kilometrų sunaudos daugiau nei 12 litrų kuro. O važiuojant kalnuotomis vietovėmis sąnaudos išauga iki 20 ir daugiau litrų šimtui kilometrų kelio.
20. Turėsite sustoti kas kelias dienas išsivalyti tualetą ir pasipildyti vandenį, tai reiktų atlikti specialiai tam skirtose vietose arba kempinguose.

Kelionė kemperiu

21. Negalvokite, kad kelionė kemperiu yra pigi. Teks susimokėti ne tik už kemperio nuomą, nuvažiuotus kilometrus (kai kurie kemperių nuomotojai taiko ridos mokestį), draudimą, degalus, nakvynes kempinguose, kelių mokesčius ar stovėjimo aikšteles.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt