Maža to, kad tai sugadina pakilią atostogų nuotaiką, taip sutrumpėja brangus ir, beje, jau apmokėtas laikas kurorte. Taigi patyrę keliautojai pirmiausia atsižvelgia į oro linijų bendrovių punktualumo reitingus ir kreipia mažiau dėmesio į tokius dalykus kaip ankštos sėdėjimo vietos, ne itin skanus maistas skrydžio metu ar nepakankamai plačios skrydžių palydovių šypsenos.

Tačiau skrydžiai gali vėluoti dėl daugelio veiksnių. Pavyzdžiui, žinoma, kad užsakomieji skrydžiai vėluoja daug dažniau – vien dėl to, kad oro uostui taikomos baudos už reguliaraus skrydžio vėlavimą būna daug skausmingesnės. Egzistuoja ir dar vienas niuansas, kurį per interviu žurnalui „Forbes“ paminėjo buvusi komercinių skrydžių pilotė Kathleen Bangs.

„Jei pažvelgsime į skrydžių statistiką pagal paros laiką, aiškiai pamatysime, kad skrendant anksti ryte, vėlavimų ar atšaukimo tikimybė yra labai maža. Kuo skrydis arčiau vakaro, tuo didesnė rizika, kad lėktuvas vėluos arba apskritai nepakils. Taigi, jei tikrai norite atvykti laiku, geriausia rinktis rytinius skrydžius“, – sakė K. Bangs.

„Flightaware“ duomenimis, Jungtinėse Valstijose laiku pakyla ir išskrenda 85 – 90 proc. rytinių skrydžių lėktuvų, o štai antroje dienos pusėje – tik 65 – 70 proc. Per pastaruosius 10 metų per piko savaitę, kai būna minima Padėkos diena, skrydžiai po 17 val. vėluodavo 50 proc. dažniau negu tie, kurie buvo numatyti vidurdienį.

Paaiškinimas gana akivaizdus: visuose perkrautuose oro uostuose lėktuvai kyla iš anksto numatyta tvarka kas kelias minutes. Jei tik vieną iš jų ištinka kokie nors nesklandumai, prasideda „bangos efektas“, priversdamas vėluoti visus likusius lėktuvus. O jei tokių nesklandumų būna keletas, patys vėliausi reisai gali būti apskritai nukelti į kitą dieną.

Taigi geriau anksti ryte šiek tiek pažiovauti taksi ar eksprese, negu pavakarę sėdėti ant lagaminų sausakimšame išvykimo terminale ir nuolat stebėti skrydžių švieslentę.

Maža to, ankstyviesiems skrydžiams būdingi dar du privalumai – žvalus ir darbingai nusiteikęs ekipažas, neišvargintas laukimo lėktuvų eilėje, ir kur kas švaresnis lėktuvo salonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)