Dalinamės savo beveik dviejų šimtų skrydžių patirtimi! Daugiau gerų kelionės patarimų rasite ir mūsų kelionės atmintinėje:

Neprisikraukite nereikalingų daiktų.

Į keliones dažniausiai norime pasiimti kuo daugiau drabužių ar kitų daiktų visoms gyvenimiškoms situacijoms. Galiausiai būna taip, kad per visas atostogas nešiojam tas pačias kelias palaidines ar basutes. Tuo tarpu turint bagažo viršsvorį, oro uoste gali tekti už tai susimokėti ir vėliau daiktus su savimi tampytis visų atostogų metu. Taigi, prieš kraunantis daiktus tikrai verta gerai pagalvoti, kurių daiktų jums prireiks, o kuriuos galite palikti namuose.

Kelionės metu dėvėkite patogius drabužius.

Nesvarbu ar kelionė trunka vos valandą, ar dešimtį – patogumas yra tai, kas visada turėtų būti prioritetas keliaujant. Geriausias būdas jaustis patogiai kelionės metu yra dėvėti patogius ir judesių nevaržančius drabužius. Juk nesinorėtų 10 valandų trunkančiame skrydyje dėvėti aptemtus džinsus? Rekomenduojame keliauti su sportine, judesių nevaržančia apranga ir avėti sportinę avalynę, kurią galėsite panaudoti ir kelionės metu.

Susiplanuokite kelionę prieš atvykstant į šalį.

Šis patarimas nėra būtinas jei naudojatės kelionių vadovo ar agentūros paslaugomis, kurie jūsų kelionę suplanuoja už jus. Daugiau tai skirta tiems, kurie keliauja savarankiškai. Vertėtų pasiplanuoti, ką šalyje norėsite pamatyti, kur apsistoti ir kaip joje judėsite. Šis išankstinis kelionės planavimas padės jums išvengti ne tik nesusipratimų ar streso, bet ir nereikalingų išlaidų.

Turėkite savo dokumentų kopijas.

Tai vienas iš svarbiausių patarimų keliaujant. Turėkite kiekvieno reikalingo dokumento kopijas: paso, asmens tapatybės kortelės ir netgi bilietų. Niekada nežinote, kas gali nutikti, todėl juos labai saugokite. Juos pametus ar kažkam pavogus, galite turėti didelių nemalonumų. O keliaujantys po Tailandą netgi įstatymiškai turi tokią prievolę. Patikrins? Nebūtinai, bet įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Todėl visiems keliautojams rekomenduojame visos kelionės turėti su savimi metu paso bei atvykimo antspaudo ir vizos kopijas savo telefone.

Nepamirškite kelionių draudimo.

Kelionių draudimas yra vienas iš būtiniausių dalykų, kuriais būtina pasirūpinti prieš kelionę. Nepataupykite, nes atsitikus nelaimei gali tekti brangiai susimokėti. Užsieniečiams medicinos paslaugos dažnai kainuoja labai brangiai. Galite naudotis ir banko kortelės kelionių draudimu.

Pasiimkite telefono pakrovėją ir išorinę įkrovimo bateriją.

Dabar keliavimas jau nebeįsivaizduojamas be mobilaus telefono, kuris dažnu atveju ateina į pagalbą ieškant restoranų, lankytinų vietų ar kelio namo. Kad neliktumėte kaip „be rankų“ rekomenduojame turėti telefono pakrovėją arba įšorinę įkrovimo bateriją, kuri tikrai pravers išsikrovus telefonui. Tai ypač reikalinga tiems, kurie mėgsta daug fotografuoti(s).

Į oro uostą visada atvykite anksčiau.

Pasauliui tik pradedant atsigauti po pandemijos ir lengvinant keliavimo sąlygas, vis dar išlieka tikimybė, kad jums teks laukti ilgoje eilėje prie dokumentų patikros. Jei norite neskubėti ir nestresuoti, rekomenduojame į oro uostą atvykti keliomis valandomis anksčiau. Taip jūs ramiai ir be streso galėsite praeiti patikrą bei pasiruošti artėjančiai kelionei. Ypač, jei jūsų skrydis tolimas. Rekomenuojame į oro uostą atvykti likus 3 valandoms prieš skrydį. Jei skrydis tik Europos ribose, keliaujate be bagažo ir turite atlikote skrydžio registraciją internetu, galite oro uoste būti ir prieš pusantros valandos.

Nepamirškite gerti pakankamai vandens.

Ypač ilgų kelionių metu yra ypatingai svarbu vartoti pakankamai skysčių, taigi vandens buteliukas turėtų būti nuolatinis kelionės palydovas. Rekomenduojame turėti ir savo gertuvę – daugelyje oro uostų ją pasipildyti geriamu vandeniu galite visiškai nemokamai.