Apie apgyvendinimo galimybes ir vietinio transporto pasirinkimą, dažniausiai, keleiviai pradeda galvoti tik vėliau, rašoma pranešime žiniasklaidai. Ir visgi, ar pigūs skrydžiai – tai ženklas, kad kelionė bus pigi? Toliau pateikiami pavyzdžiai rodo, kad ne visada.

Įdomu tai, kad dažniausiai pigūs lėktuvų bilietai yra į tokias šalis kaip: Milanas, Londonas, Paryžius, Kopenhaga, o šie miestai puikuojasi Europos ir Pasaulio brangiausių miestų dešimtukuose. Ką gi tai reiškia? Ogi tai, kad atvykę į pasirinktą šalį Jūs daugiau išleisite apgyvendinimui, vietinio transporto bilietams, maistui, lankytiniems objektams ir pan.

Jeigu panaršysite pigių avialinijų internetiniame puslapyje, lengvai rasite kelionę į minėtą Kopenhagą (Danija) už 20 Eur/asm pirmyn atgal. Palyginimui, galime patyrinėti skrydį į Kutaisį (Sakartvelas). Skrydis į gražia gamta garsėjantį Sakartvelą sezono metu į abi puses kainuotų apie 260 Eur/asm. Skrydžių kainų skirtumas didesnis nei 10 kartų! Na, o dabar peržiūrėkime viešai skelbiamas kainas šiuose miestuose.

Didžiausioje pasaulyje duomenų apie skirtingų miestų kainas bei pragyvenimo lygį bazėje numbeo.com yra pateikiama informacija, kiek tie patys produktai ar paslaugos kainuoja skirtinguose pasaulio miestuose. Pavyzdžiui, jeigu palyginsime patiekalo kainą nebrangiame restorane, matysime, kad Kopenhagoje jis kainuoja apie 17,50 Eur, o Kutaisyje apie 4,15 Eur. Kainos skiriasi bene keturis kartus!

Kopenhaga

Dar ryškesnis kainų skirtumas yra lyginant kavos, gaiviųjų gėrimų ar vandens kainas. Kapučino kava Kopenhagoje kainuoja apie 5 Eur, kai tuo tarpu Kutaisyje tokia kava pasimėgauti galite už maždaug 1 Eur 10 centų. Norėdami karštą dieną atsigaivinti gaiviojo gėrimo koka kola ar pepsi 0,3l. talpos gėrimu Kopenhagoje, išleisite apie 3,30 Eur, o vanduo čia kainuos apie 2,50 Eur už 0,3 l. buteliuką. Sakartvelo mieste gaiviojo gėrimo kaina yra apie 40 Euro centų, o vanduo kainuoja apie 0,18 Eur už 0,3l. buteliuką. Akivaizdu, kad rytinėje Juodosios jūros pakrantėje piniginė bus pilnesnė, nei Europos šiaurėje.

Gruzija, chačapuriai

Keliaujant užsienio valstybėje dažnai aktualu žinoti ir vietinio transporto kainas. Kopenhagoje viešojo transporto bilietas kainuoja apir 3,20 Eur, o Kutaisyje tokio bilieto kaina suaugusiam asmeniui kainuos apie 0,19 Eur.

Planuojant kelionės išlaidas, labai svarbu įvertinti ne tik vietines produktų ar paslaugų kainas, skrydžių bilietų kainą ar vietinio transporto galimybes, bet taip pat ir apgyvendinimo viešbučiuose kainas.

Kelionių organizatorius Start travel suteikė informaciją, kiek kainuotų viena nakvynė vidutinės klasės 3* viešbutyje miesto centre su pusryčiais dviems asmenims šiuose dvejuose miestuose. Pavyzdžiui, nakvynė dviems 3* viešbutyje, kuris nuo Kopenhagos centro nutolęs 1,2 km, su pusryčiais kainuotų 120 Eur dviems asmenims už naktį. Dviejų asmenų nakvynė Kutaisio miesto centre 3* viešbutyje su pusryčiais kainuotų apie 50 Eur už naktį. Šiuo atveju viešnagė Kopenhagoje daugiau nei dukart brangesnė už galimybę apsistoti Kutaisyje

Netikėta kryptis - Gruzija

Palyginus šiuos kelis aspektus, nereikia būti gabiu matematiku, kad suprastum, jog visgi pigūs lėktuvų bilietai – tai nėra garantas, kad bendros kelionės išlaidos bus tikrai mažesnės. O taip pat, svarbu pastebėti ir tai, už kiek brangiau Jūs galite nuskristi ten, kur kainos tikrai nesikandžioja. Visada svarbu įvertinti visas kelionės kainos dedamąsias ir pasirinkti patį optimaliausią variantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)