„Expedia“ ir „Airlines Reporting Corporation“ (ARC) ekspertai atskleidžia parankius triukus, kada yra geriausia pirkti skrydžių bilietus ir kaip sutaupyti, renkantis viešbutį.

Rezervuokite kitą dieną

Kai kitą penktadienį nuobodžiausite ir planuosite išvykti kur nors į šiltus kraštus, palaukite dar kelias dienas ir tik tada rezervuokite kelionę.

Skirtingomis savaitės dienomis skrydžių kainos būna skirtingos, ir tyrimai rodo, jog galite sumokėti daugiau, nelygu, kurią dieną pirksite kelionę.

Jei pati brangiausia diena būna penktadienis, tai sekmadienis – pati pigiausia. Kainų skirtumas tarp šių dienų gali siekti nuo 15 iki 20 proc.

Taigi palaukite pora dienų ir pirkdami tą pačią kelionę, galėsite šiek tiek sutaupyti.

Skriskite kitu metu

Karštos atostogos lapkričio ar gruodžio mėnesį skamba viliojančiai, bet tai gali atsieiti jums daugiau pinigų.

Kalbant apie keliones į užsienį, gruodis yra vienas brangiausių mėnesių, ir tai nestebina, nes žmonės bėga nuo atvėsusių orų.

Jeigu jūs norite išvykti atostogų, bet jums nėra labai svarbu, kada, verčiau rinkitės rugsėjį – iš karto pasibaigus vasaros atostogų sezonui.

Tai gali sutaupyti jums iki 40 proc. kelionės kainos, o orai didžiojoje Europos dalyje rugsėjį dar būna pakankamai šilti, kad spėtumėte pasimėgauti vasariškos saulės spinduliais.

Jei keliausite šalies viduje, galite sutaupyti beveik perpus, nelygu mėnuo.

Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje lapkritis yra brangiausias, o kovas – pigiausias. Kainų skirtumai tarp šių mėnesių gali siekti net 45 proc.

Nerezervuokite viešbučių savaitgaliais

Galbūt savaitgaliais turite daugiau laiko viešbučiui išsirinkti, tačiau tai nėra pats geriausias metas jį rezervuoti, jei norite kažkiek sutaupyti.

Tyrimai parodė, kad pigiausios dienos viešbučiams rezervuoti yra trečiadienis ir penktadienis.

Jei viešbutį rezervuojate šalies viduje, darykite tai penktadienį, jei užsienyje – trečiadienį. Šeštadieniais ir sekmadieniais kainos būna didesnės iki 5 proc.

Atsižvelkite į viešbučio reitingą

Nors akivaizdu, kad penkių žvaigždučių viešbučiai yra patys brangiausi, kiekvieną kartą atsisakę vos vienos žvaigždutės, galite sutaupyti iki 50 proc. kainos.

Toks skirtumas tyrimo metu buvo nustatytas tarp penkių ir keturių žvaigždučių viešbučių, kuriuose svečiai nepastebi ryškesnių skirtumų.

Jei nuo keturių žvaigždučių nusileisite iki trijų, kaina gali sumažėti iki 30 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)