Pamiršote, kur oro uoste palikote savo automobilį, lėktuve nuobodžiaujate, nes nėra ką veikti, o nuvykę į vietą neturite kuo pasipuošti, nes visos grandinėlės susivijusios į vieną gniutulą – tai tik keli nesklandumai, su kuriais susiduria dažnas keliautojas, rašo thesun.co.uk.

Žinoma, tai smulkmenos, kurios atostogų paprastai nesugadina, tačiau gali sugadinti nuotaiką ar dienos planus.

Laimei, yra būdų išspręsti šias problemas – jie tokie paprasti, kad perskaitę stebėsitės, kaip patys iki šiol nesusiprotėjote. Perskaitykite šiuos paprastus, bet genialius patarimus, kad iki kitų atostogų jau būtumėte nemenkai pasikaustę keliautojai.

Visada nufotografuokite vietą oro uosto stovėjimo aikštelėje, kurioje palikote savo automobilį
Po dviejų savaičių atostogaujant svečiuose kraštuose gali būti nelengva prisiminti, kurioje vietoje oro uosto aikštelėje palikote savo automobilį, ypač jei stovėjimo aikštelė labai didelė. Automobilį rasite lengviau, jei nufotografuosite zoną – bent jau neteks po ilgos kelionės kelias valandas klaidžioti ieškant savo mašinos. Panašiu tikslu galite nusifotografuoti ir viešbučio kambario numerį.

Pro oro uosto patikrą neškitės tuščią vandens buteliuką

Nors pro oro uosto patikrą negalima neštis didesnių nei 100 ml butelių su skysčiu, tuščią butelį neštis leidžiama. Praėję patikrą galėsite į butelį įsipilti vandens – nereikės mokėti kosminės kainos oro uoste ar lėktuve. Daugumoje oro uostų būna geriamojo vandens fontanėlių, kuriuose ir galėsite prisipilti vandens.

Viešbučio plaukų džiovintuvo mygtuką pritvirtinkite plaukų gumute

Plaukų džiovintuvai viešbučių kambariuose paprastai būna labai primityvūs, be jokių oro srovės stiprumo ar temperatūros reguliavimo mygtukų – dažniausiai būna tik vienas mygtukas, ir norint, kad džiovintuvas veiktų, reikia jį visą laiką laikyti nuspaustą. Todėl džiovintis plaukus nepatogu – mygtuką spaudžiantis pirštas nutirpsta arba paskausta.

Gudrybė tokia: kai kitą kartą džiovinsitės plaukus, užvyniokite ant mygtuko plaukų gumutę, kad džiovintuvas veiktų. Taip bus lengviau keisti džiovintuvo poziciją.

Pinigus paslėpkite lūpų balzamo tūbelėje

Jei būdami užsienyje norite saugiai laikyti pinigus, susukite kelis banknotus ir įdėkite į tuščią lūpų balzamo tūbelę. Pinigai bus saugiai paslėpti, o prireikus turėsite atsargų nenumatytoms išlaidoms.

Nedidelius papuošalus susipakuokite į tabletėms skirtą dėžutę su skyreliais

Susipynusios grandinėlės ir išsimėtę auskarai kelionėje gali pridaryti nemalonių rūpesčių. Kad taip nenutiktų, papuošalus ar kitus smulkius daiktus susidėkite į dėžutę vaistams, su septyniais skyreliais kiekvienai savaitės dienai – taip jie nepasimes lagamine.

Batus supakuokite į dušo kepuraitę

Pakuodami batus, įdėkite juos į dušo kepuraitę, kad nesuteptumėte drabužių. O jei į juos įmesite kelis viešbutyje užsilikusius arbatos pakelius, batai dar ir maloniai kvepės.

Nešiojamąjį kompiuterį suvyniokite į džemperį

Nešiojamąjį kompiuterį suvyniokite į džemperį su gobtuvu – taip jis saugiai keliaus lagamine iki paskirties vietos. Ištieskite džemperį, padėkite kompiuterį į centrą, įvyniokite į gobtuvą, o tada kryžmai apvyniokite rankovėmis.

Apatinių drabužių ir kojinių ritinys

Jei ketinate nakvoti tik vieną ar dvi naktis ir nenorite vežtis didelio lagamino, apatinius drabužius ir kojines susipakuokite į kompaktišką ritinį, kuris tilps kad ir į kuprinę. Apatinius suvyniokite į marškinėlius, ant viršaus uždėkite kelias poras kojinių ir viską susukite. Šį ritinį galite įdėti į kojinę – taip jis bus dar kompaktiškesnis ir patvaresnis.

Telefoną pakraukite prijungę prie televizoriaus per USB jungtį

Pamiršus į kelionę pasiimti adapterį, svečioje šalyje gali būti problematiška pasikrauti mobilųjį telefoną ar kitus įrenginius. Laimei, kai kuriuose naujausiuose televizoriuose dabar yra įdiegtos USB lizdas, tad telefoną galima pakrauti per USB jungtį prijungus prie televizoriaus. Telefonas pasikraus greičiau, jei krausite nustatę skrydžio režimą.

Telefonas plastikiniame maišelyje atstos planšetę žiūrėti filmams lėktuve

Oro uoste nemokamai dalinami plastikiniai maišeliai skysčiams gali būti panaudoti įdėti mobiliajam telefonui. Jei skrendate lėktuvu, kuriame nėra jokių pramogų (planšečių su filmais ir kt.), galite panaudoti savo mobilųjį telefoną. Įdėkite jį į maišelį ir pakabinkite ant priekinės sėdynės atkaltės – nereikės laikyti rankose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)