Kėdės darosi ne tik mažesnės (oro linijos nori sutalpinti į lėktuvą kuo daugiau žmonių), bet ir įmontuojamos taip, kad ilgą laiką jose sėdėti tikrai nepatogu.

Portale „Quora“ kilo diskusija apie kėdžių lėktuvuose nepatogumą. Vartotojas Varunas Shridharas, kuris domėjosi aviacijos sritimi, rašydamas disertaciją, paaiškino:

„Sėdynės turi būti kuo lengvesnės, kad lėktuvas sunaudotų mažiau degalų. Išlaidos degalams sudaro 20–45 proc. eksploatavimo išlaidų, priklausomai nuo to, į kokią šalį lėktuvas skrenda. Kuo mažiau išleidžiama degalams, tuo didesnis pelnas.“

Kaip rašo „The Telegraph“, aviakompanijos taip stengiasi sutaupyti pinigų, kad 1987 m. „American Airlines“ atsisakė salotose alyvuogių ir taip sutaupė 40 000 dolerių per metus.

Virgin Atlantic“ kompanija, mažindama svorį, pakeitė stiklines į plonesnes ir atsisakė sunkių lėkščių pirmosios klasės skyriuje. Tokiu būdu per metus kompanija sutaupė 14000 galonų degalų ir dešimtis tūkstančių svarų.

2014 m., norėdama sutaupyti lėšų, „Thomas Cook Airlines“ aviabendrovė įtaisė savo lėktuvuose lengvesnes kėdes.

V. Shridharas taip pat paaiškino, kad nuo kėdės sėdynės ilgio priklauso, kiek vietos kojoms liks, o nuo pločio – kokiu atstumu sėdės keleiviai.

Pvz., šiais metais „British Airways“ ekonominės klasės sėdynės lėktuvuose „Boeing 777“ sumažėjo coliu (2,5 cm).

Vartotojas Lee Bohlmanas paaiškino, kad kėdės lėktuvuose turi būti ne tik lengvos, bet ir praktiškos – kad jas būtų lengva valyti.

Be abejo, į lėktuvą galima pasiimti mažą pripučiamą arba nepripučiamą pagalvėlę ir tokiu būdu padaryti sau skrydį patogesnį. Kita vertus, turėkite omenyje – ekonominės klasės vietose gaunate tokį komfortą, už kokį esate susimokėję.

Vartotojas Alanas Hallas teigė: „Ekonominės klasės keleiviai gauna prasčiausias sėdynes, kukliausią maistą, triukšmingiausias vietas. Bet kaip kitaip, jei perki pigiausius bilietus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)