„Skrydziai.lt“ kelionių planuotojai pripažįsta gana dažnai susiduriantys su kuriozinėmis istorijomis. Kai kurie klientai skrydį į egzotišką ar tolimą šalį rezervuoja neblaivūs, o paskui bando atšaukti. Kiti užsakymus atlieka pačiais keisčiausiais įmanomais vardais.

Įmonės vadovė Eglė Lenkovičienė teigia, kad tokios situacijos dažniausiai pralinksmina, tačiau pasitaiko ir atvejų, kai siekiant apsaugoti pokštininką nuo rimtų nemalonumų reikia reaguoti itin greitai.
„Gauname rezervacijų pačiais įdomiausiais vardais. Pavyzdžiui, bilietai per mūsų sistemą buvo užsakyti ponui Arkliui Dominykui, Gaidžiui Ožiui, Britnei Spyrs. Tokie vardai tikrai gali pralinksminti, tačiau svarbiausia suspėti greitai reaguoti ir atšaukti rezervacijas. Priešingu atveju klientams gresia nemenki finansiniai nuostoliai. Pavyzdžiui, tik bilietų kainas patikrinti norėjęs ponas Nežinau Nežinau netyčia atliko užsakymą ir galiausiai už skrydį susimokėjo. Savo planus teko kiek pakoreguoti ir ponui Niekur Neskrisiu “, – pasakoja ji.

Anot „Skrydziai.lt“ vadovės, tokios situacijos baigtis priklauso nuo rezervacijos metu pasirinktos oro linijų bendrovės, nes ne visos jos leidžia pakeisti rezervacijos duomenis.

„Deja kartais tik pajuokauti norėję klientai sau prisidaro nemažai problemų. Vardą užsakymo formoje pakeisti leidžia toli gražu ne visos oro linijų bendrovės. Pavyzdžiui, „SAS“ ar „Lufthansa“ leidžia per vieną parą atšaukti rezervaciją ir grąžina pinigus, „Ryanair“ ar „Wizzair“ leidžia tai padaryti už 50 eurų mokestį, bet irgi tik praėjus ne daugiau nei parai nuo užsakymo“, – sako E. Lenkovičienė.

Vėlų penktadienio ar šeštadienio vakarą pagausėja skrydžių į egzotiškas šalis – Kubą, Indoneziją ar Braziliją – rezervacijų. Kitą dieną paaiškėja, kad tai tebuvo vakarėlio šėlionių dalis.

„Pasitaiko, kad užsisakę skrydį į tokias šalis, jau kitą dieną klientai kreipiasi į mus prašydami atšaukti rezervaciją. Ne visada pavyksta tokią klaidą ištaisyti. Pamenu vieną atvejį, kai nebepavyko atšaukti kelionės į Filipinus. Klientas ryžosi leistis į ją vienas, o grįžęs po trijų savaičių man parašė, kad tai buvo geriausias jo gyvenimo nuotykis! Taigi lengvabūdiškas elgesys kartais išeina į naudą, bet tik jei esate pasiruošę spontaniškus sprendimus įgyvendinti“, – juokiasi E. Lenkovičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)